Hallands Nyheter

Livets gång.

Charles Fjellsöy hade en tung start in i vuxenlivet, men erfarenhet­en har lärt honom att det är viktigt att ta hand om livet.

- LENA BERGLUND 010-471 53 63 lena.berglund@hn.se

Charles Fjellsöy som fyllde 30 år i februari tar emot i sin husbilsfir­ma vid Varberg Nord. Några husbilar står uppställda i den nyligen iordninggj­orda lokalen. Firman som han startade 2017 växer och ger redan vinst.

– Det låter kanske konstigt men jag är egen företagare för att jag vill äga min egen tid. Det handlar inte så mycket om pengar, säger han.

Charles är uppväxt i Tvååker och gick mediaprogr­ammet på Peder Skrivares skola. När han skulle ta studenten blev hans pappa Erlof inlagd på sjukhus på grund av allvarlig cancer och avled kort därefter. Ungefär samtidigt kom beskedet att Charles mamma Anne-lise hade bröstcance­r.

– Vi bodde i ett stort lite speciellt hus som jag och mamma inte skulle ha tid att sköta. Vi sålde huset och jag flyttade in till stan. Mamma kämpade på med sin cancer och blev till och med friskförkl­arad. Men kort efteråt återkom cancern, hon avled för tre år sedan.

Efter studenten arbetade Charles med försäkring­sassistans på Varbergsfö­retaget Interaktiv Säkerhet.

– Det är svårt att beskriva hur det var. Mamma kämpade med sin cancer och under en period kändes allt extra tungt.

SAMTIDIGT MÅSTE Charles leva sitt liv, en dag på jobbet 2010 fick han idén att importera en egen bil.

– Det var mycket snack då om att man kunde tjäna mycket på det så jag beslutade att göra ett försök. Det blev en Alfa Romeo 159, den var kanonfin och det blev en jättebra affär.

Charles tog tjänstledi­gt ett halvår 2012 och satsade på bilimport.

– Jag hade ingen erfarenhet av att driva eget men ville prova. Jag tänkte gå en massa kurser, men hittade all informatio­n jag behövde på internet. Jag startade ”Tysklandim­port Sverige AB” direkt och bara körde på.

Det gick bra. När tjänstledi­gheten tog slut sa han upp sig för att fortsätta med företaget. Många hörde av sig och ville köpa andra bilmodelle­r än dem han importerad­e, och han anpassade verksamhet­en efter kunderna.

Lite om: Charles Fjellsöy

* Ålder: Fyllde 30 år den 3 februari. * Bor: Liten stuga utanför Varberg. * Familj: Sambon Kirsten och syster och släkt i Norge. * Gör: Driver två bolag: Tysklandim­port Sverige AB samt Varbergs Husbilar AB. * Intressen: Resa, hundarna Max och Stella, vara ute i skog och mark.

– Jag tar emot beställnin­gar, och jag har ett nätverk med partners som utför det praktiska. Jag fungerar nästan som en mäklare.

Folk började höra av sig om husbilar och Charles hakade på efter noggranna förberedel­ser. Han insåg att marknaden var god.

– Då föddes idén till Varbergs Husbilar AB. Det var 2015, precis när husbilsboo­men inleddes, boomen gav företaget en extra skjuts och jag kunde starta mitt företag 2017.

För tio år sedan fick Charles två tunga besked. Det blev en tuff start in i vuxenlivet. – Jag har lärt mig att tiden är viktigast av allt, säger han.

CHARLES ÄR ÖPPEN och glad. Han påpekar att han startat i en mindre skala, med så lite omkostnade­r som möjligt.

– Min sambo Kirsten och jag arbetar tillsamman­s. Jag lärde känna henne på ett tidigare jobb där vi också arbetade ihop. Efter några år blev vi ett par.

I dag bor de i en liten villa som de hyr utanför Varberg. De tycker om att gå med sina hundar Max och Stella

i skog och mark och de reser mycket.

– Jag vill inte vara en sådan som går och väntar till pensionen för att göra det jag vill. Som egen företagare kan jag styra min tid. Jag jobbar hårt och mycket i perioder, men vi kan ta ledigt och resa mer än andra. Jag beräknar inte min lön i pengar, utan i ledighet.

CHARLES HOPPAS ATT han och Kirsten har börjat bygga eget hus före årsskiftet. I sommar kommer de att få att få tillökning.

– Jag blev ensam kvar i Sverige, resten av släkten, även min äldre syster, bor i Norge. Men jag trivs och känner mig hemma i Varberg. Det känns bra att bygga hus i Varberg och nu blir vi en familj.

 ??  ??
 ??  ?? VILL VARA SIN EGEN. Charles Fjellsöy har bland annat startat ett företag i Varberg som säljer husbilar.
VILL VARA SIN EGEN. Charles Fjellsöy har bland annat startat ett företag i Varberg som säljer husbilar.
 ??  ??
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ??
Bild: ANNIKA KARLBOM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden