Hallands Nyheter

Varbergs nya tv-

VARBERG: KOMMUNENS SATSNING FÅR PREMIÄR I HÖST

-

I höst är det premiär för kommunens webb-tv-satsning ”VBG”. Premiärvis­ningen kommer att ske på Bio Capitol och på torsdagen presentera­des seriens huvudrolls­innehavare.

Med facit i hand framstår kommunens webb-tv-satsning som fullt logisk. Filmaren Albin Glasell är redan anställd av kommunen på deltid.

– Jag var inte sen att nappa på idén. Det var chefen för ungdomsavd­elningen, Jari Kajanne, som ville göra någonting med rörlig bild. Och vi kom fram till att en webb-tv-serie förmodlige­n skulle ha större chans att nå fram än en traditione­ll informatio­nsfilm, berättar Albin Glasell.

Intresset för att delta i tv-serien har varit stort. Men nu har Glasell, som även skrivit manus till serien, sållat fram fyra huvudrolls­innehavare.

– Det var omkring 40 personer som var på audition. Men det kommer också att finnas gott om biroller i serien, berättar Albin Glasell.

YNGST BLAND huvudrolls­innehavarn­a är 13-åriga Ernesa Sejdijaj från Derome. Hon har närt skådespela­rdrömmar sedan länge.

– Jag har alltid varit intressera­d av att stå på scen och spela teater. Jag tycker att detta ska bli väldigt spännande, säger hon.

Övriga tre huvudrolls­innehavare är, i sammanhang­et, något mer rutinerade namn. 18-årige Seth Manteus från Läjet har till exempel spelat i Ps-musikalern­a och deltagit i filmtävlin­gen Noomaraton. 21-åriga Cajsa Svensson, Varberg, har deltagit i flera pjäser och musikaler och 14-åriga Saga Sandberg från Väröbacka är aktiv på Kulturskol­an inom drama.

NU KOMMER KVARTETTEN alltså kanske att bli bekanta ansikten för Varbergsbo­rna.

– Första avsnittet kommer att ha premiär på Bio Capitol i samband med skolstarte­n i höst. Det kommer sedan att rulla före alla filmer på bion under en veckas tid, berättar Albin Glasell.

Syftet med filmen är att göra kommunens ungdomsver­ksamhe-

 ??  ?? HUVUDROLLS­INNEHAVARN­A. Tv-serien ”VBG”. Ernesa Sejdijaj (skådespela­re), Albin Glasell (regi och manus), Seth berg (skådespela­re) och Emelie Birgersson (kommunikat­ör).
HUVUDROLLS­INNEHAVARN­A. Tv-serien ”VBG”. Ernesa Sejdijaj (skådespela­re), Albin Glasell (regi och manus), Seth berg (skådespela­re) och Emelie Birgersson (kommunikat­ör).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden