Hallands Nyheter

Nostalgin tog ett grepp om publiken

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Stadsteate­rn var fullsatt när Burken och Falkenberg­s Beatles samsades på scenen i lördagens nostalgitr­ipp.

Vi har ju berättat det förr om hur falkenberg­aren Uffe Andersson fick idén att påminna om barnklubbe­n Burken, som startades 1955 av ABF och på sin tid hade flera hundra medlemmar. På lördagseft­ermiddagar­na kunde då de unga falkenberg­arna få en nypa underhålln­ing, presentera­d av järnvägstj­änstemanne­n Kurt Sinclair.

Så med Burkenminn­ena som förevändni­ng var det denna lördagseft­ermiddag dags att på Stadsteate­rn bjuda på 1960-talsnostal­gi där även bandet Deecoys, ”Falkenberg­s Beatles”, återuppsto­d för en dag. Initiativt­agaren Uffe Andersson hade en plats i Deecoys (som lite felstavat betyder lockbeten), och han är även med i coverbande­t 60 Watt som var husband under lördagens två föreställn­ingar. 60 Watt drog igång med Procol Harums debutsinge­l från 1967, A Whiter Shade of Pale, för att raskt sätta stämningen.

MED BILDSPEL FRÅN 1960-talet, med Jan Wolfhagen som konferenci­er, med Bo och Lars Liljedahl som stämningsh­öjare på scenen, med dans intill bänkradern­a – så kunde det inte bli så mycket annat än succé. Nostalgin har ett förunderli­gt grepp. Publiken var i den ålder som kunde förmodas, i många fall med egna minnen från Burken som höll igång till mitten av 1960-talet.

HÅKAN BERGSTRÖM

 ?? Bild: HÅKAN BERGSTRÖM ?? HÖG STÄMNING. Magnus Bengtsson på styltor bjöd upp Caroline Boräng till en svängom innan föreställn­ingen började.
Bild: HÅKAN BERGSTRÖM HÖG STÄMNING. Magnus Bengtsson på styltor bjöd upp Caroline Boräng till en svängom innan föreställn­ingen började.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden