Hallands Nyheter

Luften gick ur HK Varberg på ett tidigt stadium

-

HK Varberg är riktigt illa ute och ja, detta tror jag blir svårt. Men helt kört? Nej, inte nödvändigt­vis.

Det ska sägas direkt. Match tre släppte Hasse Karlssons gäng ifrån sig på ett både lättvindig­t och till och med onödigt sätt. Vikten att komma in rätt i en fajt blev synlig och avslöjande. Hampus Olsson klev fram som den fältherre jag trodde han skulle vara redan från start i den här kvalserien.

Och väggen där bak, och då menar jag inte den gula (med supporterk­lacken Lejonen som inledde med att köra ”Vulkanen”) på läktaren, utan Markus Mattsson. Han var den stora skillnaden, framför allt i första halvlek, och hans räddningar bidrog starkt till att Karlskrona kunde sticka iväg i målprotoko­llet, bevaka, kontroller­a och till sist stänga.

FÖRRA GÅNGEN LAGEN möttes i Blekinge fick hemmalaget, och i synnerhet Jakob Nygren, HKV:S nyckelspel­are och fruktande målskytt Filip Berentsen ur balans. Jag har faktiskt ingen aning

En serie i bäst av fem matcher brukar gynna laget som kommer uppifrån.

hur mycket ”tjöt” och trashigt talk som förekommer ute på en handbollsp­lan, men Nygren var heller inte främmande för att använda huvudet, med något som i efterhand beskrevs som en lätt skallning.

Den här söndagen var det inte lika tufft spel. Men det var ändå som att luften gick ur HK Varberg och det på ett tidigt stadium. Man fick jobba i högre utsträckni­ng för sina mål än HIF med nämnde Olsson i spetsen. Kanske är det orken och energin som felar?

Säsongen har visserlige­n varit en enda framgångss­aga hittills men även lååång, krävande och det börjar ta ut sin rätt. En serie i bäst av fem matcher brukar gynna laget som kommer uppifrån. Man får liksom en eller två fajter där man inte går på max, men ändå har möjlighet att rädda upp det.

DET BLEV EN publikfest i Sparbanksh­allen i första matchen. Då bars HK Varberg fram av ett enormt stöd. Det var länge sedan det var sånt tryck i en arena i stan. Får vi se en repris måntro? Det aviseras tre busslaster från Blekinge på onsdag som förstås vill se sitt lag återerövra sin plats i högsta ligan.

Varberg har förstås alla möjlighete­r, men då krävs det att Filip Berentsen, Daniel Lindgren, Tobias Bengtsson som nyckelspel­are kliver fram. Och även lirare som inte får lika mycket speltid måste prestera.

Det får kosta några blåmärken när man måste krama ut precis allt det sista man har. Ett tips till Hasse Karlsson: i stället för matchgenom­gång slå igång en film. ”Miracle” med Kurt Russell eller ”Gladiator” med Russel Crowe? Det är bara att välja...

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden