Hallands Nyheter

Vinberg väntar ännu på första måljublet

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

”Vi skulle ha satt de chanserna vi hade i andra också”

ROBIN THOMASSON

Robin Thomasson var hur nära som helst att frälsa Vinberg på stopptid. - Det kändes bra när jag fick träffen och jag trodde den skulle gå in, men den tog i ribban, sa Robin efter ännu en 0-0-match.

VINBERG OLYMPIC 0 0

Det var i 91:a minuten mot nykomlinge­n BK Olympic som Robin Thomasson skickade iväg en frispark strax utanför straffområ­det. Den seglade mot vänstra krysset och Vinberg kunde ha fått till ett perfekt slut. Men nätet rasslade inte. Istället hördes en kraftig dunk. Och det gick ett sus genom publiken på Vinåvallen när skottet tog i virket.

– JAG TROR inte de har ett skott i andra halvlek. Vi trycker på och var värda minst ett mål, sa Robin Thomasson.

Besart Zeqiri, Simon Andersson och Johan Sjögerén var en trio som hade sina lägen. Men Yuta Nomura i Olympics mål stod i vägen, och när han inte gjorde det så täckte hans medspelare upp.

Vinbergs allra bästa chans kom i slutet av första halvlek.

Från elva meter.

– JAG BLEV fälld. Synd att vi inte satte den, men vi skulle ha satt de chanserna vi hade i andra också, sa Robin Thomasson.

Simon Andersson var det som brände straffen. Eller så ska vi säga att Nomura gick åt rätt håll och gjorde en kalasräddn­ing. Det blev ju mållöst även i premiären borta mot Assyriska.

– VI VÄNTAR på första målet framåt, men bakåt ser det stabilt ut. Förr eller senare släpper det. Men man är ju besviken, sa Robin Thomasson.

Nog kändes det som Vinberg var närmare tre poäng. Men tränaren Michael Svensson var lugnet själv.

– Vi skapar väldigt bra chanser på olika sätt, och så länge vi gör det har man ändå en okej känsla. Vi håller tätt bakåt, men måste bli mer distinkta. Ibland blev det ett tillslag för mycket och då hann de samla sig och blocka skott. Vi måste har mer killerinst­inkt, sa Michael Svensson och fortsatte:

– FOTBOLL GÅR ut på att både försvara sig och gå till anfall. Försvaret ser bra ut, det andra det kommer, det kommer. Jag är inte orolig för fem öre. Det är tidigt på säsongen, men vi får glömma detta och gå vidare. Sitter man lugn och fin i båten så ordnar det upp sig, sa Michael Svensson.

Även fast Vinberg halkar efter i poäng så kan man ju i alla fall konstatera en sak - att man är obesegrat hittills.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? FÄLLEBEN. Robin Thomasson stoppas och Vinberg fick straff som Simon Andersson missade.
Bild: OLA FOLKESSON FÄLLEBEN. Robin Thomasson stoppas och Vinberg fick straff som Simon Andersson missade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden