Hallands Nyheter

Ing-marie tog vårens vinnarbild

NYHETER: 60 bilder skickades in men när HN:S vårbildstä­vling avgjordes var det Ing-marie Sieker från Skogstorp som tog hem förstaplat­sen.

- MATILDA CARLSTRÖM matilda.carlstrom@hn.se

Nu är HN:S vårbildstä­vling avgjord. Ing-marie Sieker från Skogstorp blev den lyckliga vinnaren med bilden på sin väninna vid Skomakarha­mnen.

Omkring 60 bilder skickades in till HN när den bästa vårbilden skulle koras. Många tävlande låg bra till när redaktione­n skulle välja och vraka mellan härliga bilder på blommor, hav och fåglar men en av bilderna bild stack ut lite extra. Det är en överraskad Ing-marie Sieker som får beskedet att hon vunnit bildtävlin­gen.

– Jag blir jätteglad, det finns otroligt många duktiga fotografer – både proffs- och hobbyfotog­rafer, säger hon.

SEDAN TVÅ ÅR tillbaka har Ing-marie Sieker satsat på hobbyfotog­raferandet. Till tävlingen skickade hon in flera bilder och det märks att det är naturfotog­raferandet som är hennes grej.

– I och med att jag bor nära havet blir det mycket bilder på havet och solnedgång­ar. Det är lika fascineran­de varje gång att man kan gå till samma plats flera gånger, men ändå skiljer det sig så mycket från dag till dag beroende på ljus och moln. Det är även kul med lite intressant­a, ovanliga bilder – en spegling i en vattenpöl eller närbilder där man knappt ser vad det är för motiv, säger Ing-marie Sieker.

under en

VINNARBILD­EN TOG HON promenad förra våren.

– Jag tog en massa bilder den kvällen och fastnade för den här. Den föreställe­r min väninna sedan 30 år tillbaka, säger Ing-marie.

Ännu vet inte väninnan att Ingmarie nominerat bilden i tävlingen, än mindre att den vunnit.

– Det här måste jag meddela henne, det kommer hon tycka är kul! Hon har bilden förstorad hemma i sin lägenhet så jag förmodar att hon tycker om den. Vad betyder våren för dig?

– Det betyder så mycket! Att själen får blomma ut igen efter den här långa vintern där man är lite instängd och fryser och bara längtar efter sol och värme. Man mår så gott i kropp och själ. Det är en tacksam tid att fotografer­a.

Ing-marie Sieker vinner ett presentkor­t på 200 kronor på Interflora.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? HOBBYFOTOG­RAF. Ing-marie Siekers vårbild på väninnan vid Skomakarha­mnen (se sidorna 10–11) fick HN:S jury på fall. ”Jag blir jätteglad”, säger hon.
Bild: ANNIKA KARLBOM HOBBYFOTOG­RAF. Ing-marie Siekers vårbild på väninnan vid Skomakarha­mnen (se sidorna 10–11) fick HN:S jury på fall. ”Jag blir jätteglad”, säger hon.
 ??  ?? VINNARBILD­EN. Med denna bild på sin väninna vid Skomakarha­mnen i Skogstorp tog Ing-marie Sieker hem
VINNARBILD­EN. Med denna bild på sin väninna vid Skomakarha­mnen i Skogstorp tog Ing-marie Sieker hem

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden