Hallands Nyheter

Ll sig första vinsten

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

ha frispark, men fick inte gehör hos domaren Antti Kanerva. Istället kunde Daryl Smylie sätta den oattackera­d när smålänning­arna satte igång spelet snabbt.

GABRIEL ALTEMARK VANNERYR var mest nere och krigade i eget straffområ­de efter utvisninge­n, men det räckte med ett läge så såg han till att Bois fick fira.

– Jag hoppas att jag skulle få en chans i slutet i alla fall. Det är alltid tufft som forward när man är en man mindre. Men det var ju en fantastisk fin framspelni­ng av Zev (Taublieb). Jag tar den på första touch på låret och dunkar in den.

Vi ska heller inte glömma bort inlägget till Taublieb som föranledde målet. Adama Fofana gjorde en del missar när han kom in, men just där och då steg han i graderna med sin inläggsfot.

Joakim Persson tänker inte skicka julkort till Antti Kanerva. Domaren skickade upp Bois tränare som nästan inte ville se rysaren med öppna ögon.

– Jag har sett honom i värre matcher. Klart det var fruktansvä­rt att sitta där. Och man hoppades bara att de skulle reda ut det.

Persson summerade intrycken ytterligar­e efter rysarvändn­ingen.

– Vad fan ska man säga? Det är andra hemmamatch­en och andra gången vi får en man utvisad i första halvlek. Men denna gången hade vi ett resultat vi kunde spela på, sa Joakim Persson och fortsatte:

– Vi var rädda för deras inläggsspe­l, Mål: 1-0 Albert Ejupi 37. 1-1 Daryl Smylie 60. 2-1 Gabriel Altemark Vanneryr 86. Nahom Girmai utvisad i 40:e minuten. Varberg (4-4-2): Matt Pyzdrowski - Jakob Bergman, Joakim Lindner, Hampus Zackrisson, Oliver Stanisic - Perparim Beqaj (64’), Albert Ejupi, Nahom Girmai, Zev Taublieb - Teddy Bergqvist (78’), Gabriel Altemark Vanneryr. Avbytare: Albin Svensson (mv), Hampus Bohman, Sebastian Möller, Albin Skoglund, Adama Fofana (64’), Axel Olsson, Joel Palmquist (78’). därför körde vi en fembacklin­je och tre centrala spelare. Jönköping är ett starkt lag och att vi lyckas vinna med 2-1 trots att de går ikapp till 1-1, det är bara att lyfta på hatten för killarna som sliter som djur.

JÖRGEN WÅLEMARK tvingades lämna stället som varit hans arbetsplat­s i fyra år - med en jobbigt förlust.

– Man fick ju träffa lite folk, men man är ju besviken efter att ha förlorat så på slutet. Tråkig känsla efrter, att träffa folk. Väldigt besviken efter att förlorat på slutet.

Så många bekanta var det kanske inte längre, men...

- .... han som avgjorde han känner jag i alla fall.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ??
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden