Hallands Nyheter

Det var i Olofsbo allt började

LIVETS GÅNG: Skådespela­rna Rebecka och Filip har mött Ulf och Kicki Danielsson vars kärlekshis­toria de spelar i musikalen Halland Love Stories.

- LENA BERGLUND lena.berglund@hn.se 010-471 53 63

”Vi kände igen oss, det var klockrent”

KICKI DAVIDSSON

På lördag ska Kicki och Ulf se föreställn­ingen i Falkenberg, men de har redan varit på premiären 2 mars.

– Vi blev förvånade att vår kärlekshis­toria var med så mycket. Vi trodde att det skulle vara ett kort inslag bland alla andra. Men det var jättebra. Vi kände igen oss, det var klockrent, säger Kicki.

Kicki och Ulfs historia är lite speciell, det finns några mörka perioder. När de hörde att Teater Halland samlade kärlekshis­torier från hallänning­ar till en musikal tog de kontakt utan att tveka.

– Vi har berättat om oss i andra sammanhang, till exempel i radioprogr­ammet Karlavagne­n för några år sedan, säger Kicki.

Kicki och Ulf tycker att det är bra att inte bara rosenskimm­er utan även svårighete­r skildras. På premiären 2 mars träffade de för första gången skådespela­rna Re- becka Sjöwall och Filip Adell, som spelade deras berättelse.

MUSIKALEN BESTÅR AV scener och sketcher med nytolkade Gessle-hits och har fått bra recensione­r. Inför föreställn­ingen i Falkenberg hälsar skådespela­rna Rebecka och Filip på hos paret i Olofsbo. Filip berättar: – Det har varit jättekul och intressant, ett nytt sätt att arbeta på. Av manusförfa­ttaren och regissören Anna Sjövall (som inte är släkt med Rebecka) fick vi bara veta det vi behövde för våra roller. Det är ju historier som har lämnats av privatpers­oner i förtroende. Men jag förstod att Kicki och Ulf var unga när de träffades. Vi spelar flera par, men Kicki och Ulfs historia är en ganska stor del av musikalen.

Kicki och Ulf som nu varit ihop i 35 år är båda från Borås. Kicki bodde i sin familjs sommarstug­a i Olofsbo och Ulf hade bott på campingen några somrar när de träffades på stranden. De var då 20 år.

– Första gången jag såg honom var när han dök upp ur havet till platsen där jag och en kompis satt. Jag var jätteintre­sserad men han kände min kompis och verkade bara intressera­d av att prata med henne, säger Kicki. Ulf skrattar: – Jag fick ögon för Kicki direkt. Hon hade samma röda hårfärg som jag, det tyckte jag om.

Missförstå­ndet löste sig snabbt, de blev ett par och flyttade ihop, men drabbades tidigt av sorg och ett stort ansvar.

– Det har inte alltid varit en dans på rosor, det har varit tuffa grejer som har stärkt oss, säger Ulf

Rebecka, 21 år, som spelar Kicki, nickar.

– Jag har fått lära mig så mycket nytt. Historiern­a i musikalen har riktigt drabbat mig. Vi har pratat mycket om manuset. Att det är halländska historier är lite speciellt för mig som är uppväxt utanför Varberg och för Filip som har rötter i Laholm, säger hon.

ULF OCH KICKI, som båda är 56 år, flyttade till Olofsbo permanent 2010. De sålde villan i Borås och skaffade en lägenhet till sina barn som blivit stora. Stugan de bor i har de byggt ut och renoverat. Det är samma stuga som Kicki bodde i tillsamman­s med sina föräldrar när hon träffade Ulf.

I dag arbetar Ulf på lagret på Nelly i Falkenberg och Kicki är elevcoach på Långavekas­kolan i Glommen och de trivs bra med livet. Nu ser de fram mot föreställn­ingen i Falkhallen på lördag.

– En väninna som hörde historien och förstod att det handlade om oss följer med. Det är lite speciellt att se musikalen i Falkenberg, där det säkert är flera som känner igen oss, säger Kicki.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? DUBBELDEJT. Rebecka Sjöwall och Filip Adell tycker att det är kul att se var Ulf och Kicki träffades.
Bild: OLA FOLKESSON DUBBELDEJT. Rebecka Sjöwall och Filip Adell tycker att det är kul att se var Ulf och Kicki träffades.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? HETTAN FINNS KVAR. Kicki och Ulf Davidsson bor sedan 2010 året om i Olofsbo där de träffades en sommardag. Nu ingår deras möte i en musikal, med omgjorda Per Gessle-hits, som bland annat spelas i Falkhallen i Falkenberg 21-25 april och 29 april-5 maj...
Bild: OLA FOLKESSON HETTAN FINNS KVAR. Kicki och Ulf Davidsson bor sedan 2010 året om i Olofsbo där de träffades en sommardag. Nu ingår deras möte i en musikal, med omgjorda Per Gessle-hits, som bland annat spelas i Falkhallen i Falkenberg 21-25 april och 29 april-5 maj...
 ?? Bild: MALIN ARNESSON ?? VÄCKER MINNEN. Många i publiken känner ofta igen sig när Filip Adell och Rebecka Sjöwall gestaltar förälskade par och hur det går.
Bild: MALIN ARNESSON VÄCKER MINNEN. Många i publiken känner ofta igen sig när Filip Adell och Rebecka Sjöwall gestaltar förälskade par och hur det går.
 ??  ??
 ??  ?? SKÅDESPELA­RNA. Filip Adell har rötter i Laholm och Rebecka Sjöwall, som tidigare varit barnskådes­pelare på Teater Halland, är uppväxt i Skällinge. Båda går på Balettakad­emin i Göteborg, men gör praktik på Teater Halland
SKÅDESPELA­RNA. Filip Adell har rötter i Laholm och Rebecka Sjöwall, som tidigare varit barnskådes­pelare på Teater Halland, är uppväxt i Skällinge. Båda går på Balettakad­emin i Göteborg, men gör praktik på Teater Halland
 ??  ?? BYTER ERFARENHET. Skådespela­rna Filip, som snart är 26 år, och Rebecka, 21 år, som spelar halländska pars kärlekshis­torier på scen tycker att det är kul att träffa ”riktiga Ulf och Kicki”.
BYTER ERFARENHET. Skådespela­rna Filip, som snart är 26 år, och Rebecka, 21 år, som spelar halländska pars kärlekshis­torier på scen tycker att det är kul att träffa ”riktiga Ulf och Kicki”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden