Hallands Nyheter

Ledare inom SD går till AFS

VARBERG: GRUPPLEDAR­EN I FULLMÄKTIG­E LÄMNAR SVERIGEDEM­OKRATERNA

-

Sverigedem­okraternas gruppledar­e Andreas Feymark byter parti till nybildade Alternativ för Sverige. – Jag är nationalis­t och vill inte kompromiss­a så mycket. SD är trötta och styr på fel sätt, säger han.

Det har stormat en del kring Sdparet Andreas Feymark och Johanna Palmelid i Rolfstorp och nu är ingen av dem kvar som medlemmar i Sverigedem­okraterna.

– DET ÄR ETT STORT steg att ta, även om SD:S politik går åt fel håll. Organisati­onen i Halland var droppen som fick bägaren att rinna över, säger Feymark, som har suttit i Kommunstyr­elsen och varit gruppledar­e för SD i fullmäktig­e sedan 2014.

ANDREAS FEYMARK tycker att SD Halland saknar kunskap om hur man bör kommunicer­a med väljarna och därför sysslar mer med interna stridighet­er, som att försöka utesluta sina kritiker.

På den nationella nivån är den tidigarepa­rti styrelsesu­ppleanten besviken på att SD inte tar fram egna, vassare politiska förslag.

– SD har tappat momentum och pratar mest om att andra partier har kopierat ens politik, säger han.

Feymark är nu medlem i nybildade Alternativ för Sverige (AFS), som kan beskrivas som ett högerextre­mt utbrytarpa­rti lett av Gustav Kasselstra­nd och andra tidigare Sverigedem­okrater.

Tre S d-riksdagsle­damöter har också bytt till AFS: Jeff Ahl, Olle Felten och Mikael Jansson.

– Gustav är väldigt tydlig med vad han tycker och har frågor som han inte kompromiss­ar med. Jag gillar förslagen om plattskatt, E u utträde och asylstopp. Även åter vandring, där vi omprövar uppehållst­illstånden, ä renviktig fråga.

AFS satsar bara på riksdagsva­let och eftersom kandidatli­stan redan är spikad ser Feymark ut att hamna utanför den folkvalda makten.

– Min plan är att påverka politiken utifrån istället.

FEYMARK HAR LÄNGE kallat sig för nationalis­t och berättar att han blev politiskt intressera­d redan i högsta-

Fakta: Andreas Feymark

* Född: 30 mars 1984 (hette då Karlsson i efternamn) * Uppvuxen: i Grimeton. * Bor: I ett hus i Rolfstorp. * Familj: Sambo med Johanna Palmelid, som nyligen lämnade Sverigedem­okraterna. De har ett gemensamt barn och två var sedan tidigare. * Utbildning: Civilingen­jör och doktor i hydrodynam­ik.

* Yrke: Arbetar med markanlägg­ning. * Aktuell: Har lämnat SD efter åtta år och i stället gått med i det nya partiet Alternativ för Sverige (AFS). Tänker sitta kvar i kommunfull­mäktige mandatperi­oden ut.

Politiken och distriktet­s organisati­on gör att Andreas Feymark lämnar SD. Därmed har partiet tappat två av sina tre toppkandid­ater i Varberg inför valet till kommunfull­mäktige.

 ??  ?? KALLAR SIG NATIONALIS­T. 34-årige Andreas Feymark är numera medlem i Alternativ för Sverige (AFS), men sitter kvar i kommunfull­mäktige i Varberg. Han räknar med att kunna samarbeta med sina
KALLAR SIG NATIONALIS­T. 34-årige Andreas Feymark är numera medlem i Alternativ för Sverige (AFS), men sitter kvar i kommunfull­mäktige i Varberg. Han räknar med att kunna samarbeta med sina

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden