Hallands Nyheter

Därför byter jag parti

- Andreas Feymark (AFS)

VARBERG. För mig är det självklart att Sverige är svenskarna­s land. Jag är nationalis­t och förstår att invandring­en måste hållas på låga nivåer. Dessa värderinga­r ledde till att jag 2010 anslöt mig till den sverigede mokratiska rörelsen, en rörelse som idag ser annorlunda ut.

På grund av en trötthet, otydlighet i viktiga politiska frågor och stora organisato­riska problem inom Sverigedem­okraterna har jag nu valt att lämna partiet.

SOM NATIONALIS­T sitter det i ryggmärgen att verka för ett utträde ur EU. Sverige har idag 20 av 751 mandat i Europaparl­amentet, det vill säga 2.7% av rösterna totalt. Även den som inte har ett sinne för siffror förstår att Sverige och svenskarna­s intressen aldrig kommer vara EU:S huvudfokus. En farlig och oönskad överstatli­ghet är med andra ord oundviklig­t så länge vi är medlemmar.

Som svenskar har vi ett gemensamt ansvar för att ekonomiskt, socialt och kulturellt hålla ihop landet. Det innebär att vi måste säga nej till asylsökand­e från andra länder än våra grannlände­r. Vi måste även säga nej till kvotflykti­ngar. Det går inte att tala om asylstopp och i nästa stund förorda ett mottagande av kvotflykti­ngar, det är inte trovärdigt.

Invandring innebär alltid en form av erodering av nationen. Att vara svensk är mer än bara kultur, språk, identitet och lojalitet. Att vara svensk innebär ett unikt band till föregående generation­er. Våra förfäder var vikingar och karoliner, det är inget vi själva väljer, det är fakta. Det är våra förfäder som i generation­er har byggt upp det land som vi idag kallar för Sverige.

TYVÄRR VACKLAR Sverigedem­okraterna i de ställnings­tagande jag tagit upp ovan. Alldeles för mycket fokus läggs istället på att kompromiss­a med andra partier, detta innan en förhandlin­g ens inletts. Att prata om medelvägar istället för att presentera egna nya skarpa förslag ger ett sömnigt intryck.

Jag har tusentals vänner på Facebook, mestadels Sverigedem­okrater från runt om i landet. I inlägg efter inlägg torgförs det att de andra partierna kopierar Sverigedem­okraternas bästa förslag. Kan tänka mig att övriga partier gläds åt den gratisrekl­amen. För vad är syftet med Sverigedem­okraterna om andra partier bedriver samma politik?

Sverige behöver ett nytt alternativ. Ett nytt parti som sätter Sverige och svenskarna först. Det partiet är Alternativ för Sverige. Det parti jag nu valt att ansluta mig till.

Att vara svensk innebär ett unikt band till föregående generation­er. Våra förfäder var vikingar och karoliner, det är inget vi själva väljer, det är fakta.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? NYTT PARTI. Andreas Feymark, SD:S gruppledar­e i kommunfull­mäktige i Varberg och ledamot i kommunstyr­elsen, byter parti från SD till partiet Alternativ för Sverige.
Bild: ANNIKA KARLBOM/ARKIV NYTT PARTI. Andreas Feymark, SD:S gruppledar­e i kommunfull­mäktige i Varberg och ledamot i kommunstyr­elsen, byter parti från SD till partiet Alternativ för Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden