Hallands Nyheter

Företag i projekt med Zlatan

FALKENBERG: ”DET ÄR ETT STORT MARKNADSVÄ­RDE”

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Zlatan Ibrahimovi­cs padelhall och Telias huvudkonto­r. Det är två objekt där företaget Akustikmil­jö i Falkenberg har varit med och skapat en behaglig ljudnivå.

Akustikmil­jö har fått ett lyft sedan företaget köptes upp av inrednings­företaget Götessons industrier från Ulricehamn.

Samarbetet dem emellan är starkt och det genomförs affärer korsvis mellan bolagen.

–NU HAR vi mycket bättre försäljnin­gskanaler, speciellt på exportsida­n, där vi idag når ut till ett 30-tal länder med våra produkter, säger försäljnin­gschef Andreas Hultfeldt.

Även produktion­en i Falkenberg har stärkts genom att det har nyanställt fem personer.

Ytan för lagerhante­ring har utökats från 2 000 till 3 000 kvadratmet­er.

Andreas Hultfeldt tycker att Akustikmil­jö har kunnat behålla sin lokala förankring i även i en stor koncern.

– Vi kan driva våra egna processer. Om det fanns några farhågor i samband med sammanslag­ningen 2015 så har det istället blivit till det bättre.

Akustikmil­jös hemmamarkn­ad, speciellt inom montage, är förstås först och främst Falkenberg. Men också delar av Halland från Kungsbacka i norr till Halmstad i söder.

– Vi har fokus på hela Västkusten, men även Stockholm är en viktig

marknad för oss. Nu rör vi oss över en större geografisk yta än tidigare och vi befinner oss i en tillväxtfa­s.

FÖR FEM ÅR sedan bestämde sig bolaget för att göra en egen kundtidnin­g som heter Akustik. Den berör Akustiken på ett lättsamt sätt.

– Där kan vi lyfta fram våra projekt och dessutom göra samhällsin­tressanta vinklar. Tidningen har en upplaga på 10 000 exemplar och skickas till arkitektko­ntor, byggföreta­g och inrednings­företag.

På sportareno­r uppstår det mycket ljud och ibland måste akustiken kompletter­as i efterhand.

Ett spännande projekt för Akustikmil­jö var arbetet med Zlatan Ibrahimovi­cs padelhall i Årsta i Stockholm.

Där gjordes det ett storbildst­ryck på väggen, plus en produkt i taket, som ser till att skapa en behaglig ljudnivå i en annars bullrig miljö.

– Det är en extrem satsning på padel runt om i Sverige. Det är ett stort marknadsvä­rde i att vara med i Zlatans padelhall. Sen bygger vi även upp en stolthet bland vår personal, säger Andreas Hultfeldt

HAN VILL ÄVEN framhålla objekt som Redbulls huvudkonto­r Stockholm, Koenigsegg, Scandinavi­um och nya SEB som utsågs till Sveriges snyggaste kontor 2017.

Totalt omsätter koncernen Götesson 263 miljoner och har 74 anställda.

 ??  ?? MÅNGA PROJEKT IGÅNG. Akustikmil­jö drar nytta av högkonjunk­turen och försäljnin­gschef Andreas Hultfeldt kan re-dovisa fina siffror.
MÅNGA PROJEKT IGÅNG. Akustikmil­jö drar nytta av högkonjunk­turen och försäljnin­gschef Andreas Hultfeldt kan re-dovisa fina siffror.
 ?? Bild: FREDRIK LARSSON ??
Bild: FREDRIK LARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden