Hallands Nyheter

Ernst Forssell öppnar nytt

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66 marie.hebelius.svahn@hn.se

Ernst Forssell har öppnat en ny butik. – Det är ett nytt koncept, men butiken på Storgatan är vår kärna, säger ägaren Alexandra Ahlstedt.

Hon är tredje generation­en i den anrika guldsmedsa­ffären och tog över efter sin pappa 2015.

Farfar Ernst Forssell flyttade hit på 1940-talet från Aschebergs­gatan i Göteborg.

–Men det har funnits en guldsmed i lokalen sedan 1887 då guldsmeden Törnlöf etablerade sig där, berättar Alexandra Ahlstedt.

BUTIKEN FINNS NUMERA även på nätet och sen en månad tillbaka också i en ny fysisk butik i Nääs fabriker i Tollered i Lerums kommun. Den före detta textilfabr­iken ligger naturskönt vid sjön Sävelången..

– Där är så otroligt vackert. Där finns ett designhote­ll, restaurang­er och butiker. Dit kommer folk från hela Sverige. Vi vill inte finnas i ett köpcentrum, säger Alexandra som dessutom bor i Lerum och därmed får nära till jobbet

I OMRÅDET FINNS ett fokus på bröllop. Där kan man till exempel få sin bröllopskl­änning uppsydd och brudfotot taget. Att även en guldsmedsb­utik slår upp portarna i den miljön är naturligt. Butiken är delvis ett showroom och kommer inte att vara öppen varje dag i veckan.

– Hos oss kan du beställa tid för att prova vigselring­arna i lugn och ro, kanske med ett glas bubbel. Det blir ett helt koncept, beskriver Alexandra Ahlstedt.

Tillverkni­ng och omarbetnin­g av smycken sker dock som tidigare i Falkenberg. Blir det fler butiker i landet?

– Kanske. Men nu fokuserar vi på det vi har. FALKENBERG

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? TOG ÖVER. Butiken har varit den enda i sitt slag. Men nu har Alexandra Ahlstedt öppnat ännu en guldsmedsb­utik.
Bild: OLA FOLKESSON TOG ÖVER. Butiken har varit den enda i sitt slag. Men nu har Alexandra Ahlstedt öppnat ännu en guldsmedsb­utik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden