Hallands Nyheter

Cecilia planerar allt – utom sitt firande

GRATTIS: 30 ÅR DEN 20 APRIL

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Cecilias 30 år innehåller mer än vad andra behöver 40 år, eller ännu fler, för att hinna med. Livet springer i väg och förändring­ar, nya tag och nya mål finns med som en röd linje i det mesta som Cecilia tar sig för. Hon beskriver sig själv som en kontrollfr­eak. Därför är det en utmaning för henne att hålla tassarna borta när planerna för 30-årsfirande­t ska styras upp.

– Jag älskar att ordna överraskni­ngar för andra. När min födelsedag närmade sig sa min sambo att han ville hålla i firandet och att det skulle bli en överraskni­ng för mig. Det ska verkligen bli spännande att se vad som händer, säger Cecilia.

Hennes pojkvän sedan tre år tillbaka är sju år yngre är Cecilia. I dag är det inga problem, men i början av relationen var det många som hade synpunkter på åldersskil­lnaden.

– Många hade förutfatta­de meningar om oss, men nu har det lagt sig.

CECILIAS POJKVÄN HAR vuxit in i rollen som bonuspappa till Cecilias båda barn. Cecilia och barnens pappa gick skilda vägar för fyra år sedan.

– I dag är vi fyra vuxna som är väldigt måna om att ha en bra kontakt för att göra det så bra som möjligt Fyller: 30 år den 20 april

Bor: I ett hus på Västra gärdet i Falkenberg

Familj: Barnen Caspar och Novalie samt pojkvännen Daniel

Gör: Driver Ciccis hårhälsa på Brogatan i Falkenberg

Fritid: Är innebandyt­ränare för pojkar 06-11 och går gärna på bio. ”På långfredag­en såg vi två filmer på samma dag, Tomb Raider och Pacific rim. Det är mysigt att gå på bio, stänga av telefonen och bara försvinna bort” för barnen. Jag önskar att alla barn med skilda föräldrar fick ha det så, säger Cecilia.

De veckor som barnen finns hos Cecilia jobbar hon kortare dagar i den egna frisörsalo­ngen. När barnen är hos sin pappa blir arbetsdaga­rna långa och sträcker sig ofta en bra bit in på kvällen.

– För mig är det jättevikti­gt att jag kan ägna mig så mycket som möjligt åt barnen när de är hos mig. När de var små var jag hemma i fem år för att jag ville ge dem samma uppväxt som hade. Jag gick aldrig i förskolan eller på fritids, säger Cecilia.

HON ÄR UPPVUXEN på landet utanför Halmstad. När det var dags att börja på gymnasiet hade Cecilia siktet inställt på att bli frisör. Hon började på Rosensparr­egymnasiet i Falkenberg. Efter studenten väntade frisöryrke­t. Men ganska snabbt tröttnade hon på att klippa och permanenta.

NÄR CECILIA VARIT hemma i fem år var det dags för inskolning av Novalie i förskolan. Samtidigt hörde en släkting med egen frisörsalo­ng av sig och frågade om Cecilia kunde hoppa in.

– Det var verkligen roligt att jobba som frisör igen.

Inhoppet gav mersmak och när Cecilia fick möjlighet att ta över en salong i Falkenberg slog hon till. I maj 2014 tog hon över, men dessförinn­an hade hon vidareutbi­ldat sig till hårolog och gått en perukutbil­dning.

– Det har alltid varit min dröm att ha en egen salong.

Nu när drömmen infriats är nästa mål en utbildning till redovisnin­gskonsult. Det administra­tiva arbetet som följer med att vara egen företagare har gett mersmak.

– Jag vill få in en eller två frisörer till i salongen och jag vill arbeta halvtid som frisör och halvtid med ekonomi.

Hon fyller 30 år och har åldersnoja. – Jag känner mig gammal. Det kanske beror på att jag fick barn så tidigt, säger Cecilia Samuelsson.

 ?? Bild: LENA LYXELL ?? HÅROLOG. Cecilia Samuelsson testar kundernas hårkvalite­t och hjälper dem att komma till rätta med hårrelater­ade problem, bland annat med hjälp av produkter som hon själv blandar ihop.
Bild: LENA LYXELL HÅROLOG. Cecilia Samuelsson testar kundernas hårkvalite­t och hjälper dem att komma till rätta med hårrelater­ade problem, bland annat med hjälp av produkter som hon själv blandar ihop.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden