Hallands Nyheter

Wålemark lämnar Jönköpings Södra

- SIMON CARLSSON TT

Tre raka förluster och en segerlös matchsvit i Svenska Cupen blev allt Jörgen Wålemark fick göra i J-södra. Efter bara tre matcher av serien går han och klubben skilda vägar. ”Jag och J-södra ser olika på klubbens framtid och vilken typ av fotboll föreningen ska spela”, skriver Wålemark i ett sms till Jönköpings-posten.

Efter tre raka förluster i säsongsinl­edningen får Jönköpings Södras tränare Jörgen Wålemark lämna superettan­klubben.

”Styrelsen och Jörgen har efter konstrukti­va och bra diskussion­er kommit till insikt om att vi har för stor skillnad i uppfattnin­gen om hur Jönköpings Södra ska utveckla sitt sätt att spela fotboll. Den uppfattnin­gen tillsamman­s med uteblivet sportsligt resultat har gjort att vi gemensamt är överens om att avsluta samarbetet”, säger klubbordfö­randen Mats Tidstrand till klubbens webbplats.

Jörgen Wålemark skriver såhär i ett sms till Jönköpings-posten:

”Jag och J-södra ser olika på klubbens framtid och vilken typ av fotboll föreningen ska spela. Vi har därför gemensamt valt att avsluta vårt samarbete. Jag vill tacka alla spelare och ledare jag arbetat tillsamman­s med och önskar föreningen lycka till i framtiden.”

Andralaget­s tränare Stefan Jörgensen blir ny huvudträna­re och Christer Persson får en roll som manager.

– En kärna av spelare är fortfarand­e kvar, sedan måste vi självklart skruva på saker och ting, vi har en ny spelartrup­p med andra egenskaper än vad vi har haft tidigare. Jag tror att det kommer att synas framöver, men om det blir redan på söndag återstår att se, säger Christer Persson till JP.

Jönköpings Södra åkte i höstas ur allsvenska­n. I superettan i år har det blivit förluster mot Gais, Landskrona och Varberg.

”En kärna av spelare är fortfarand­e kvar, sedan måste vi självklart skruva på saker och ting.”

CHRISTER PERSSON

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? SISTA MATCHEN. Förlusten mot Varbergs Bois blev Wålemarks sista match för J-södra.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK SISTA MATCHEN. Förlusten mot Varbergs Bois blev Wålemarks sista match för J-södra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden