Hallands Nyheter

San Jose till kvarten mot Vegas

- TT

Vegas får möta San Jose i Stanley Cup-kvartsfina­len. Det stod klart sedan San Jose vunnit fyra raka mot Anaheim. – Det hade jag väl inte trott, säger Melker Karlsson.

San Jose vann den fjärde matchen i åttondelsf­inalen med 2–1. Marcus Sörensen gjorde San Joses första mål i matchen 5.43 in i första perioden, assisterad av bland annat sin svenske lagkompis Melker Karlsson.

Den förre Södertälje-, Skellefteå­och Djurgården­spelaren lyckades liggande på isen ta tillvara på en retur från Anaheim-målvakten John Gibson och få pucken i mål.

Det var Sörensens tredje mål i slutspelet.

26-ÅRINGEN, SOM SPELAR i San Joses fjärdekedj­a, inledde säsongen i Ahl-laget San Jose Barracuda och kallades upp till Nhl-laget för första gången i december.

Anaheim kvitterade i tredje perioden, Andrew Cogliano, men bara drygt minuten senare gjorde Tomas Hertl det avgörande målet när han styrde in Marc-edouard Vlasics skott.

Melker Karlsson hade inte trott att laget skulle gå vidare genom fyra raka segrar.

– Jag förväntade mig en tajtare serie. Men vi har spelat på ett sätt som gjort det svårt för Anaheim, stängt ner dem och inte gett dem någonting, säger Karlsson till Aftonblade­t.

– Sedan har Martin Jones varit grym i kassen också. Han var verkligen tagit fram sitt allra bästa spel lagom till slutspelet.

Anaheims Hampus Lindholm och Rickard Rakell kan bli tillgängli­ga för Vm-spel med Tre Kronor.

Vegas slog ut LA Kings i sin åttondelsf­inal och ska nu alltså möta San Jose i kvartsfina­len.

PITTSBURGH OCH Tampa Bay går fram till 3–1 i matcher i Stanley Cup-slutspelet, i och med segrar mot Philadelph­ia respektive New Jersey.

I New Jersey spelade Andrej Vasilevski­j en huvudroll när Tampa Bay vann med 3–1. Tampas målvakt gjorde totalt 27 räddningar, varav flera dramatiska i numerärt underläge och i frilägen.

Pittsburgh och Tampa har nu båda möjlighet att avgöra på hemmaplan, på fredag respektive lördag.

?? Bild: HÅKON MOSVOLD LARSEN ?? PÅ VÄG TILLBAKA. Therese Johaug är glad över att dopningsav­stängninge­n är över. ”Nu är jag fri som en fågel”, säger den norska skidstjärn­an.
Bild: HÅKON MOSVOLD LARSEN PÅ VÄG TILLBAKA. Therese Johaug är glad över att dopningsav­stängninge­n är över. ”Nu är jag fri som en fågel”, säger den norska skidstjärn­an.
 ?? Bild: JEFF CHIU ?? VIDARE. San Joses Marcus Sörensen, i mitten, hyllas för sitt mål av Paul Martin och Melker Karlsson i matchen mot Anaheim.
Bild: JEFF CHIU VIDARE. San Joses Marcus Sörensen, i mitten, hyllas för sitt mål av Paul Martin och Melker Karlsson i matchen mot Anaheim.