Hallands Nyheter

Alshammar dansar för sin son i kväll

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

I veckans Let’s dance ska deltagarna tillägna sin dans till någon. Therese Alshammar väljer att dedicera valsen till sin yngste son. – Det är väldigt mycket känslor, säger hon.

När simstjärna­n Therese Alshammar tackade ja till Let’s dance räknade hon med att det skulle vara svårt. Nu, ett par veckor in på säsongen, konstatera­r hon att det är ännu svårare än vad hon kunnat ana.

– Jag har en enormt stor beundran och även förundran över hur skickliga dansarna är, vilka idrottsmän! Och än mer tänkande, analyseran­de och kreativa än an de flesta andra idrottsmän jag har träffat inom min egen sport, säger Therese Alshammar.

– Inom simningen lär man sig en sak som man repeterar om och om och om igen. I dans krävs det extremt mycket träning men också kunskap om koreografi, energi och utstrålnin­g. Det är mycket mer detaljer och fler nyanser.

DET ÄR JU också en bedömnings­sport. Förra veckan fick Alshammar och Sterner höga poäng från domarna för sin argentinsk­a tango. Men efter att tittarna sagt sitt hängde dansparet ändå löst – till slut blev det dock Claes Malmberg och Malin Watson som fick lämna programmet.

Alshammar säger att det var jättejobbi­gt att står kvar sist på trappan.

– Skriv till svenska folket att snälla, låt mig inte uppleva det där igen, skojar hon.

– Nej, men det var supernervö­st. Framför allt är det så svårt när man * 1. Viktor Frisk & Linn Hegdal (vals)

* 2. Martina Haag & Tobias Bader (slowfox)

* 3. Therese Alshammar & Calle Sterner (vals)

* 4. Gustaf Hammarsten & Jasmine Takács (american smooth)

* 5. Gunde Svan & Jeanette Carlsson (slowfox)

* 6. Daniel Norberg & Maria Zimmerman (slowfox)

* 7. Jon Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm (rumba)

* 8. Margaux Dietz & Alexander Svanberg (american smooth)

har gjort en jättebra dans och fått höga poäng och ändå vet man inte hur det ska gå.

DEN HÄR VECKAN ska hon och Calle Sterner dansa vals.

– Det är ju en fantastisk­t vacker dansform och jag är jättenöjd med Calles koreografi. Den här veckan får man tillägna dansen till en person och jag har valt att tillägna den till min yngsta son som är född med en komplikati­on på ena foten, som kallas vridfot. Så Calle har försökt göra ett vackert nummer till honom. Blir man berörd när man går upp på dansgolvet och har det med sig i tankarna?

– Det blir man faktiskt. Men man får tänka att man inte får bli för rörd. Det är väldigt mycket känslor att vara mamma och ha en åtta månaders bebis hemma som man tänker på, man vill ju också försöka komma ihåg stegen och fokusera på vad man ska göra. Så man får försöka hitta en bra balans.

Let’s dance sänds i TV4 i kväll klockan 20.00

”Det var supernervö­st. Framför allt är det så svårt när man har gjort en jättebra dans och fått höga poäng och ändå vet man inte hur det ska gå.”

THERESE ALSAMMAR

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden