Hallands Nyheter

Uddlöst HBK chanslöst mot ÖIS

- LINDA WEINSTOCK linda.weinstock@hn.se

Det talades om revansch efter plattmatch­en mot Norrby senast, men det blev något helt annat på Gamla Ullevi mot hemmalaget Örgryte.

ÖRGRYTE HALMSTAD

(2–0)

Halmstads BK fick en bra start på bortamatch­en mot Örgryte när Gabriel Gudmundsso­n ryckte fram på högerkante­n och utmanade men där avslutet täcktes undan av en Öis-försvarare.

Det skulle dock visa sig vara en engångsför­eteelse för HBK.

För när Örgryte spelade en fantasiful­l fotboll och skaffade sig bra avslutsläg­en, spelade Halmstad slarvigt och oinspirera­t, framförall­t på mittfältet, och var helt uddlösa framåt.

– De är farliga när de kommer till avslut, vi är bara lite farliga, summerar Gabriel Gudmundsso­n, anfallare i HBK, matchen efter andra raka 0–2-förlusten.

Gustav Ludwigson skaffade sig ett bra läge när han efter slarv i Hbk-försvaret fick på ett skott som Malkolm Nilsson i Hbk-målet fick sträcka ut ordentligt på för att nå.

Men bara minuter senare fick Örgryte ett nytt läge sedan Jacob Ericsson fått springa helt ohotad från egen planhalva och skickat ett inlägg rakt igenom straffområ­det mot en frispelad Simon Nilsson som tryckte till på volley.

BOLLEN SATT I bortre gaveln och 1–0 var ett faktum.

Fem minuter innan paus fick Örgryte en gratischan­s sedan Marcus Mathisen sparkat hål i luften men Hbk-försvaret redde ut situatione­n. Trodde man. Istället skapade Örgryte en hörna där Diego Montiel skickade bollen mot mål och där Gustav Ludwigson nickade in 2–0 till hemmalaget.

– Vi släpper in väldigt onödiga mål och det är frustreran­de, säger Gudmundsso­n och fortsätter:

– Vi går ner oss lite och sätter inte press på dem. Vi måste löpa ännu mer.

ETT SNACK I omklädning­srummet inför den andra halvleken gjorde gällande att man ändrade spelsystem från 3–5–2 till 4–3–3.

– Vi sa att vi skulle våga behandla bollen mer och våga gå förbi sin gubbe. Vi ändrade till 4–3–3 för att pressa dem mer och skapa fler farliga målchanser, säger Gudmundsso­n och fortsätter:

– Men det blev ingen rörelse, ingen tempoväxli­ng. Behöll vi bollen spelade vi tillbaka den istället för att satsa framåt.

Andra halvlek handlade istället mest om varningar och byten och den mållösa halvleken innebar också att Halmstad inkasserad­e sin andra raka 0–2-förlust.

– Vi kan inte gå ner oss efter tre matcher men det är klart att sådana här matcher sätter sig på självförtr­oendet, säger Gudmundsso­n och fortsätter:

– Det är tufft just nu men vi kan inte bara lägga oss ner, vi vet ju vad vi kan.

Lagkapten Peter Larsson håller med Gudmundsso­n.

– Vi har fått en tuff början på serien men vi var bättre i denna matchen än mot Norrby. Vi måste tro på oss själva och ännu är det inte någon panik, säger Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden