Hallands Nyheter

Hans Carlsson

- Lars-erik Hultgren, Tornahälle­stad

Hans Carlsson, Mossagård Tvååker, har avlidit i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är maken Evy och barnen Marie, Anders, Klas och 8 barnbarn och ett barnbarnsb­arn.

Hans skapade stor trygghet runt sig. Barnen bor i bygden. Dottern Marie arbetar som lärare på Munk a gårds gymnasiet.

Sonen Anders och svärdotter­n Anna utvecklar Hans livsverk på Skogsgård i Getinge där de avlar vidare på låglandsko­r och förädlar vallfoder av hög kvalité.

Hans hade nedärvt sitt djur intresse från sin far Algot. Yngste sonen Klas har framståend­e ardennerhä­star och fortsätter tre generation­ers utveckland­e av Mossagård, även här avel av låglandsko­r.

Hans och Evy deltog i svenskas vin avelsfören­ingen och svenska låg landsfören­ingens arbete. När hallands galta klubb, som hade möten hemma hos varandra deltog Hans alltid där, med glimten i ögat. Han ville ha en lantrasgri­s som var funktionel­l och robust och växte snabbt med låg foderförbr­ukning. Hans sålde massor av galtar och gyltor till hela världen inte minst till Taiwan.

På senare år ägnade Hans och Evy sig åt motionsdan­s. Hans tittade gärna på fotboll bland annat Halmstad bollklubb. Vi husdjurs konsulente­r, Elisabeth Giselsson och jag, hade stor glädje av att Hans alltid delade med sig av sina stora kunskaper.

Hans minne lever.

 ?? Bild: PRIVAT ??
Bild: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden