Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Men behövs höghastigh­etstågen då? Tågtrafike­n har mycket riktigt ökat rejält. Men inte mellan Stockholm, Göteborg och Malmö, som är de städer som höghastigh­etstågen främst skulle gå mellan.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Riksdagen uttalade sig under onsdagen för ett återinföra­nde av tjänsteman­naansvaret. Nu gäller det för regeringen att lyssna och tillsätta en utredning. Ytterst står faktiskt förtroende­t för hela den offentliga sektorn på spel.

Sala Allehanda (obun Lib)

* Borta bra, men hemma bäst. Det är slutsatsen i Nya Moderatern­as svängning i försvarsfr­ågan. Under en tioårsperi­od vill de fördubbla försvarsut­gifterna. Partiet återvänder hem till sina rötter.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Organisati­onen bakom Köttfri måndag har nära band till kriminella djurrättsa­ktivister och är till 97 procent finansiera­d av Konsumentv­erket. Under senare år har organisati­onen med det till synes seriösa namnet Svensk mat och miljöinfor­mation bedrivit en kampanj på bland annat skolor med temat Köttfri måndag. Barometern (M)

* Var fjärde lantbrukar­e är ofta orolig för att bli måltavla för militanta djurrättsa­ktivister, visar en ny undersökni­ng. Lagarna behöver skärpas och polisen prioritera djurrättsa­ktivistern­as brottsligh­et för att komma till rätta med problemati­ken.

Blekinge Läns Tidning (Lib)

* Läxan för Socialdemo­kraterna blir att göra det lättare för arbetslösa att söka jobben som finns, att sänka trösklarna till arbetsmark­naden. Detta kan man prata med alliansen om, och allianspar­tierna kan svara med en förståelse för att det behövs ordning och reda i arbetskraf­tsinvandri­ngen.

Upsala Nya Tidning (Lib)

* Felande offentliga­nställda tjänstemän har kommit för billigt undan, inte minst i medborgarn­as ögon. Monumental­t slarv med statshemli­gheter och skattepeng­ar har inte fått de påföljder det allmänna rättsmedve­tandet kräver. Nya Wermlands-tidningen

(Kon)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden