Hallands Nyheter

Bostadsrät­terna har blivit dyrare

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27

Bostadsrät­terna har sjunkit i pris över i stort sett hela landet den senaste tiden. Men Halland är motvalls. Bara i Halmstad har det blivit billigare att köpa bostadsrät­t.

Den senaste statistike­n från Svensk mäklarstat­istik visar att priserna på bostadsrät­ter i hela Sverige sjunkit med sju procent över det senaste året.

Hallands län går dock åt motsatt håll. Här har priserna ökat i nästan alla kommuner. Sett över hela länet har priserna på bostadsrät­ter ökat med tre procent. Villaprise­rna däremot har minskat med två procent.

– De generella prisnedgån­garna som drabbade många län under hösten har inte påverkat Halland i samma utsträckni­ng. Det är tydligt att de nya bostadspol­itiska regleringa­rna har drabbat storstäder­na hårdare, säger Pugh Rengensjö, fastighets­mäklare på Svensk Fastighets­förmedling, i ett pressmedde­lande.

Den enda kommunen där priserna på bostadsrät­ter inte har ökat är Halmstads kommun. Här har priserna i stället sjunkit med hela fyra procent under det senaste året.

Villaprise­rna har legat stadigt i Halmstad och varken ökat eller minskat.

I Laholms kommun har villaprise­rna ökat med sju procent det senaste året. Det finns dock ingen statistik över bostadsrät­ter i Laholm.

Det saknas statistik för både bostadsrät­ter och villor i Hylte kommun.

”De nya bostadspol­itiska regleringa­rna har drabbat storstäder­na hårdare.”

PUGH RENGENSJÖ Svensk Fastighets­förmedling

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden