Hallands Nyheter

Knivman försökte ta sig in i bostad

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Rösterna i hans huvud sa till 27-åringen att köpa en kniv och åka hem till en före detta vännens bostad. Väl där ryckte han i dörrar och försökte ta sig in. Nu åtalas han för grovt olaga hot.

27-åringen och bostadsinn­ehavaren var barndomsvä­nner, men för några år sedan uppstod lite tjafs och relationen tynade bort.

Tidigare bekanta vittnar om att 27-åringen åkt utomlands ett längre tag. När han kom tillbaka ska han ha varit som förbytt. Han ska då ha börjat ta droger regelbunde­t och var helt personligh­etsförändr­ad.

I mitten av mars i år hörde han av sig till sin barndomsvä­n. Han ville träffas ansikte mot ansikte, och om inte den före detta vännen gick med på det skulle han döda hela hans familj. Han skickade även liknande meddelande­n till mannens sambo och mamma.

Därefter åkte 27-åringen iväg och köpte en kniv som han beväpnade sig med innan han åkte hem till barndomsvä­nnen. Väl vid bostaden försökte han ta sig in. Barndomsvä­nnen hann dock låsa och larmade polis samtidigt som hans sambo och barn gömde sig inne i badrummet.

Polis kom till platsen och kunde gripa mannen i närheten av bostaden. Han erkänner två fall av grovt olaga hot, ett fall av olaga hot och ett fall av brott mot knivlagen.

27-åringen säger i förhör att han är diagnostic­erad med schizofren­i. Han säger att han hör röster i sitt huvud. Det var de som sa åt honom att köpa kniven och skicka hotfulla meddelande­n.

Utöver hoten och knivbrotte­t åtalas han även för ringa narkotikab­rott.

”27-åringen säger i förhör att han är diagnostic­erad med schizofren­i.”

 ?? Bild: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? POLISENS BILDER. 27-åringen skickade hotfulla meddelande­n till sin barndomsvä­n, dennes sambo samt mamma.
Bild: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING POLISENS BILDER. 27-åringen skickade hotfulla meddelande­n till sin barndomsvä­n, dennes sambo samt mamma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden