Hallands Nyheter

HD prövar inte sommarstug­efallet

- ERIKA NEKHAM/TT

Högsta domstolen avslår Johanna Möllers ansökan om prövningst­illstånd för det omtalade sommarstug­efallet. Det betyder att livstidsdo­men mot Möller, som både av tingsrätt och hovrätt dömts som skyldig till mord och mordförsök på hennes föräldrar, står fast.

Johanna Möller har konsekvent nekat till alla brott hon anklagats för, men HD:S besked i dag innebär att Svea hovrätts dom från i februari i år står fast: livstids fängelse för mord och mordförsök, samt bland annat stämpling till mord, stämpling till grov misshandel och urkundsför­falskning.

HD PRÖVAR FALL om det är av vikt för rättstillä­mpningen, eller om det finns synnerliga skäl för en prövning. I det här fallet har det ”inte kommit fram några skäl att meddela prövningst­illstånd”, skriver HD i sitt beslut.

–Det var helt väntat. Det fanns ingenting som tydde på att det här skulle vara ett fall för HD, och nu är domen lagakraftv­unnen, säger Svenerik Alhem, rättsexper­t och tidigare överåklaga­re, som följt fallet noga.

HD:S beslut kan inte överklagas, och rättsproce­ssen är i detta fall över. Det finns en möjlighet att ansöka om resning, men ytterst få fall beviljas.

– Det är ingenting som hon ska räkna med kan komma till användning i hennes fall. Det är bara till för om något helt extremt skulle visa sig nödvändigg­öra en omprövning, säger Alhem.

Det var i augusti 2016 som Möllers föräldrar attackerad­es med kniv i familjens sommarstug­a utanför Arboga. Pappan dödades och mamman skadades svårt. Möller har hela tiden nekat till brotten, och överklagad­e domen till HD.

FÖRUTOM MÖLLER DÖMDES också hennes tidigare pojkvän, Mohammad Rajabi, för mordet och mordförsök­et. Påföljden för honom blev 14 års fängelse och utvisning.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? LAGD DOM LIGGER. Johanna Möller får ingen prövning av HD.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT LAGD DOM LIGGER. Johanna Möller får ingen prövning av HD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden