Hallands Nyheter

De kan vinna pris på Guldtuben-galan

- TT

Nu är det klart vilka influencer­s, humorister, skönhetsex­perter och gamers som har chans att ta hem pris på årets upplaga av Guldtuben. Videoblogg­aren Therése Lindgren har möjlighet att ta en ny storslam då hon är nominerad i flest kategorier.

Lindgren finns represente­rad i fem kategorier, bland annat årets video, årets serie och i den tunga kategorin årets youtuber. I den sistnämnda tävlar även Viktoria Harrysson, Ijustwantt­obecool, Bianca Ingrosso och Thomas Sekelius.

DE NOMINERADE HAR tagits fram av en oberoende branschjur­y, men de slutgiltig­a vinnarna utses av allmänhete­n. Från och med i går kan man rösta på Guldtubens hemsida eller via SVT:S Duo-app.

Nominering­arna i kategorin årets profil presentera­s den 21 maj och går endast att rösta på under direktsänd­ningen.

Guldtuben arrangerad­es för första gången 2013 som en renodlad gala för Youtube-profiler. Sedan dess har fler priser tillkommit och i år har galan utökats med kategorier som årets podcast, årets Musical.ly och årets blogg.

FÖRRA ÅRET BLEV Joakim och Jonna Lundell galans stora vinnare med sammanlagt fyra priser, men i år lyser paret Lundell med sin frånvaro bland nominering­arna.

Galan sänds i SVT1 den 26 maj.

 ?? Bild: LARS PEHRSON ?? KAN VINNA MYCKET. Therése Lindgren leder nominering­sligan.
Bild: LARS PEHRSON KAN VINNA MYCKET. Therése Lindgren leder nominering­sligan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden