Hallands Nyheter

Ny festival för modern soul: ”Landets första”

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

Stockholm Soul vill lyfta fram samtida soulmusike­n. I veckan uppträder artister som Kaah, Ravyn Lenae och Esther Kirabo på festivalen som arrangeras på Kulturhuse­t Stadsteate­rn i Stockholm. – Vi planerar redan för 2019, säger arrangören Magnus Palmquist.

Den nya festivalen Stockholm Soul pågår mellan den 23 och den 29 april. Under en hel vecka blir det konserter i Kulturhuse­t Stadsteate­rns lokaler med ambitionen att ”lyfta fram den främsta samtida soulmusike­n”.

– DÅ DET är första gången detta görs tror jag att det blir en helt unik känsla att uppleva så många soulkonser­ter på en så hög nivå under kort tid mitt i huvudstan, säger Magnus Palmquist, konst-

närlig ledare musik på Kulturhuse­t Stadsteate­rn. Varför behövs Stockholm Soul?

– Detta är landets första festival helt dedikerad till en musikform som influerat och ständigt inspirerar en mängd andra genrer och som väldigt många människor tycker om. Det är egentligen helt obegriplig­t att det inte har funnits förrän nu.

Förutom Kaah, Ravyn Lenae och Esther Kirabo märks bland andra Noah Slee, Lilla Namo och Jordan Rakel.

– Vi har bokat högaktuell­a artister som leder soulen vidare in i framtiden. Artister som inte räds att gå sin egen väg men som ändå har soulen som grund. Artister med gnistrande musikalisk­a visioner oavsett var de kommer ifrån eller vart de är på väg. Musik i rörelse, säger Magnus Palmquist.

HAN BERÄTTAR ATT de redan är i färd med att planera Stockholm Soul 2019.

– Stockholm Soul ska bli en årligen återkomman­de musikfest, säger Magnus Palmquist.

 ?? Bild: JINGYU LIN ?? UPPTRÄDER. Ravyn Lenae från USA är en av artisterna som uppträder på Stockholm Soul.
Bild: JINGYU LIN UPPTRÄDER. Ravyn Lenae från USA är en av artisterna som uppträder på Stockholm Soul.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden