Hallands Nyheter

Ännu en chef har tvingats att lämna

FALKENBERG: Kommunen sparkar chefer på löpande band. De senaste åtta månaderna har tre chefer fått gå och en fjärde är på väg bort.

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Peter Gerhardson är troligen nästa kommunala chef på väg bort från sin tjänst. Kulturchef­en är arbetsbefr­iad med bibehållen lön sedan några veckor.

– Det stämmer att jag är hemma med lön. Men det pågår förhandlin­gar mellan mitt fack och arbetsgiva­ren. Mer än så vill jag inte kommentera förrän förhandlin­garna är klara, säger Peter Gerhardson till HN. Kommer du tillbaka till din tjänst i Falkenberg­s kommun? – Det är väl inte så troligt. Peter Gerhardsso­n tillträde sin tjänst som biblioteks- och kulturarvs­chef i oktober 2011. Titeln har senare formellt ändrats till kulturchef men arbetsuppg­ifterna har i princip varit desamma.

KULTUR- OCH fritidsnäm­ndens ordförande Per Johansson (C) vill inte kommentera varför Peter Gerhardson är på väg bort.

– Nej, detta är ett personalär­ende som politiken inte är inblandad i. Det är en chefsfråga. Jag har fått informatio­n om att det är på gång och har fullt förtroende för min förvaltnin­gschef.

ÄVEN FÖRVALTNIN­GSCHEFEN Jan P Bordahl är förtegen om orsaken till varför Peter Gerhardson skickats hem:

– Jag kan bara bekräfta att han inte jobbat sedan den 14 mars. Men eftersom det pågår förhandlin­gar känns det inte så klokt av mig att säga så mycket nu, kommentera­r förvaltnin­gschefen som tills vidare tagit över som kulturchef.

– Grunden i det jag gör är att jag har ett uppdrag av politiken att utföra besluten de tar och vi har flera viktiga uppdrag inom kultursekt­orn nu. Både på museet och inom biblioteke­t. Lite längre bort ligger också det nya kultur- och kunskapsce­ntret. Jag är nöjd med det jag lyckats göra inom museet som är på gång framåt med en ny chef, säger Jan P Bordahl.

TIDIGARE I ÅR avslöjades att förra museichefe­n Debbie Thompson fått sluta med 20 månadslöne­r i avgångsved­erlag och den nye museichefe­n Love Jönsson tillträdde den 1 april.

Förra året sparkades skolchefen Jörgen Frostlund i september med 30 månadslöne­r och i oktober gick kommunchef­en Charlott Johansson samma öde till mötes med 20 månadslöne­r som plåster på såren. Nu väntar alltså ett nytt chefsbyte som med all sannolikhe­t kommer att kosta skattebeta­larna i kommunen en hel del.

”Jag kan bara bekräfta att han inte jobbat sedan den 14 mars”

JAN P BORDAHL

Förvaltnin­gschef

 ?? Bild: LENA LYXELL/ARKIV ?? HEMMA MED LÖN. Peter Gerhardson, kulturchef, får lämna sin post.
Bild: LENA LYXELL/ARKIV HEMMA MED LÖN. Peter Gerhardson, kulturchef, får lämna sin post.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden