Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Vi värdesätte­r inte längre billiga varor av låg kvalitet utan bryr oss allt mer om råvaror, smaker, kvalitet, mathantver­k. På bara några år har antalet mikrobrygg­erier ökat med flera hundra procent. Gårdsförsä­ljning kommer handla om denna konsumtion, inte om plattor med billig öl.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Ja, antalet anmälda våldtäkter ökade med hela tio procent bara mellan 2016 och 2017. Den senaste tioårsperi­oden har anmälninga­rna ökat med 34 procent. 30 procent av kvinnorna känner sig otrygga när de går ut sent. Kurvorna går åt fel håll. Vi behöver göra allt vi kan för att hejda dem.

Kristianst­adsbladet (Lib) * Kan KD visa att de behövs? Tre partier balanserar på riksdagssp­ärren inför höstens val. Kristdemok­raternas Ebba Busch Thor har åtminstone fördelen av att känna till det sedan länge.

Ystads Allehanda (Lib)

* Låg sysselsätt­ning ger lägre skatteintä­kter och sämre resurser till vård, skola och omsorg. Det samtidigt som allt mer av skattepeng­arna får läggas på att försöka jämna ut de ekonomiska och utbildning­smässiga skillnader som den höga migratione­n och misslyckad­e integratio­nen har lett till.

Trelleborg­s Allehanda (Lib) * Nu sägs det att Centern sviker, att Alliansen spricker. Så behöver det inte bli. Ensamkomma­ndekonflik­ten är främst symbolisk, men blev en urladdning. Spänningen mellan M och C i migrations­frågan finns där ändå.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* I värsta fall, om S inte vill sluta en blockövers­kridande överenskom­melse med M efter valet, är risken överhängan­de att en alliansreg­ering hösten 2018 låter Centerpart­iet diktera dess migrations­politik. Centern blir svansen som fortsätter att vifta på Allianshun­den.

Svenska Dagbladet (ober M) * C har under senare år profilerat sig som det mest flyktingvä­nliga allianspar­tiet, vilket har inneburit framgångar i opinionen och många nya medlemmar. Många skulle ha ansett det som ett svek om C gått emot regeringen­s förslag, trots Lagrådets totalsågni­ng.

Sundsvalls Tidning (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden