Hallands Nyheter

Ansvaret för soporna ligger på individen

-

på ”Fundera på varför soporna hamnar fel” (9/4), ”Jag håller med om soporna” (12/4) och ”Låt varje hushåll betala vikten för sopor” (17/4).

FALKENBERG. Soporna eller avfallshan­teringen ska ligga på hushåll eller individuel­l nivå. Man måste ta ett individuel­lt ansvar för de sopor man bidrar med. Det finns en bra sopstation/sopsorteri­ng där du får fritt inträde med hjälp av ditt kort. Vi sorterar hushållsso­por och lägger i sopkärlen och det är vårt individuel­la bidrag till en hållbar sophanteri­ng.

JAG VILL OCKSÅ betala för de kostnader som mitt hushåll har för att hantera mina sopor.

Miljömålen för Sverige måste också ner på ett individuel­lt plan för att fungera. Det måste också finnas en vilja och inte bara tomt prat för att komma en bit på vägen. En liten kommun i norra Sverige (Storuman) visade att ett engagerat miljötänka­nde ger resultat. Om man vill ha in idéer i miljöarbet­et i Falkenberg­s kommun så kan man titta på tv-programmet (Storuman for ever).

DETTA ÄR ETT bra exempel från glesbygden där folket beskrivs som vresiga och motsträvig­a till förändring­ar men man lyckades ändå väcka nya insikter och ett miljötänk. Falkenberg och dess innevånare har väl större möjlighet att göra något bättre för miljön. Här verkar finnas kraft att bygga höghus och arenor för olika ändamål. Det är bara att ta upp tävlingen med Storuman och göra Falkenberg till miljökommu­n med hållbarhet i fokus. Var finns eldsjälarn­a?

För en miljökommu­n

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? SORTERA. Det krävs att var och en tar ansvar för sina sopor för att komma till rätta med problemet.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT SORTERA. Det krävs att var och en tar ansvar för sina sopor för att komma till rätta med problemet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden