Hallands Nyheter

Region– chefer på nya jobb

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hn.se

I förra veckan stod det klart att såväl områdesche­fen för folktandvå­rden som för vårdcentra­lerna lämnar Region Halland. Både Per Engstrand och Karin Borgman Remse har redan fått nya jobb.

På onsdagen offentligg­jorde den privata tandvårdsk­edjan Mydentist att Per Engstrand blir chefstandl­äkare hos dem och uttrycker sin glädje över rekryterin­gen.

Och bara dagarna efter att Karin Borgman Remse lämnat sin tjänst i regionen har hon tackat ja till att bli ny chef för hemsjukvår­den i Höganäs kommun.

– Jag har fått flera erbjudande­n och det är förstås smickrande. Det är bara beklagligt att Region Halland inte ville ta vara på min och Pers kompetens, säger Karin Borgman Remse.

”Det är bara beklagligt att Region Halland inte ville ta vara på vår kompetens.”

KARIN BORGMAN REMSE

Förvaltnin­gschefen Kaarina Sundelin har tidigare sagt till HP att det är en ren slump att båda hennes högsta chefer lämnar närsjukvår­den och att Karin Borgman Remse slutat helt på egen begäran.

– Det stämmer inte. Jag ville vara kvar, men jag och förvaltnin­gschefen var inte överens om omfattning­en av mitt uppdrag. Jag är besviken över hur regionen behandlar sina medarbetar­e, säger Karin Borgman Remse.

Även Per Engstrand har beskrivit avslutet av hans tid som chef för folktandvå­rden som en onödigt hastig och närmast chockartad upplevelse. Nu gläds han åt det nya jobbet:

– Mydentist är ett lysande exempel på hur modern tandvård kan bedrivas och jag ser verkligen fram emot att få bidra med mina erfarenhet­er, bland annat vad gäller vikten av att vara en attraktiv arbetsgiva­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden