Hallands Nyheter

Gratis hyra för längre sommarsäso­ng

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

I ett försök att förlänga sommarsäso­ngen i Falkenberg blir det nu gratis att hyra mark för uteserveri­ngarna i maj och september.

I vanliga fall kostar det 80 kronor per månad och kvadratmet­er att hyra mark av kommunen för en uteserveri­ng.

Den avgiften slopas nu under maj och september i hopp om att man ska få till ett mer aktivt centrum och en längre sommarsäso­ng.

”DET SKAPAR EN mer levande och inbjudande miljö som vi tror att besökare och invånare uppskattar. Vi vill att uteserveri­ngar ska komma upp tidigare och stå kvar längre”, säger Fredrik Jansson, vd för Destinatio­n Falkenberg i ett pressmedde­lande.

”Självklart ser vi väldigt positivt på det här” PELLE AHLSTRÖM Krögare, Hermans

På restaurang Hermans har man precis börjat arbetet med att sätta upp sin uteserveri­ng.

– Normalt sett brukar vi försöka ha den uppe till första april men i och med att påsken var tidigare i år och att det var så pass kallt har vi siktat mot valborg i stället, säger Pelle Ahlström, krögare på Hermans.

OCH HAN ÄR positivt inställd till beslutet om två gratismåna­der för uteserveri­ngar.

– Självklart ser vi väldigt positivt på det här. Normalt sett kanske det är svårare att fylla uteserveri­ngen alla dagar i september.

I vanliga fall brukar Hermans ha kvar sin uteserveri­ng in i september oavsett, men Pelle Ahlström tror att när det nu blir gratis finns det ytterligar­e skäl att inte ta ner den för tidigt.

– Visst är det så och även om vädret är sämre i september så kanske fler väljer att ha kvar den med tanke på att det inte kostar någonting.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SNART GRATIS. I maj och september blir det gratis att hyra mark för uteserveri­ngarna i Falkenberg
Bild: OLA FOLKESSON SNART GRATIS. I maj och september blir det gratis att hyra mark för uteserveri­ngarna i Falkenberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden