Hallands Nyheter

Varberg värvar spelare från Halmstad

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

HK Varberg har gjort klart med sin första värvning inför nästa säsong. – Det känns som rätt beslut och jag kommer till en bra grupp, säger HK Drotts Gustav Jönne.

I sommar fyller Gustav Jönne 19 år och det är en talangfull mittsexa som mäter 194 centimeter över havet som nu lämnar Halmstad efter spel i både Drott och Halmstad Handboll.

– Det blir spännande med något nytt. Sedan kommer man ju sakna det gamla gänget också, säger Gustav Jönne.

HAN HAR SKRIVIT på ett tvåårskont­rakt med HKV. Ett lag som han har varit uppe och sett, både i seriespele­t och i det dramatiska kvalet mot HIF Karlskrona.

– Varberg var mest konkret och det var de som hörde av sig. Det är en bra klubb att gå till med en duktig tränare och bra spelare, säger Gustav som känner sig mogen att ta steget upp från division 1.

– Det kommer att vara skillnad i snabbhet och tempo, men det blir kul att testa, säger Jönne.

TRÄNAREN HASSE Karlsson är nöjd över att HKV:S första värvning blev just Gustav Jönne.

– Vi är jätteglada att Gustav vill komma hit. Han har gjort det bra i Drott och har säkert haft många ögon på sig. Han är stabil i både försvar och anfall och är en spelare med stor utveckling­spotential. Karlsson fortsätter: – Han är vältränad för sin ålder och man vet aldrig vad som kan hända bara över en sommar. Han kan ta ytterligar­e steg genom att träna med oss och jag tycker nog förbundska­ptenerna i U21landsla­get borde ha ögonen på honom.

Gustav Jönne säger att flytten till Varberg troligtvis sker i slutet av sommaren.

 ?? Bild: HALLANDSPO­STEN/ARKIV ?? NY KLUBB. Drottspela­ren Gustav Jönne kommer att spela för HK Varberg de närmaste två säsongerna.
Bild: HALLANDSPO­STEN/ARKIV NY KLUBB. Drottspela­ren Gustav Jönne kommer att spela för HK Varberg de närmaste två säsongerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden