Hallands Nyheter

FILMSPANIN­G

- MATS JOHNSON noje@gp.se

I dag spanar vi på Bruce Willis dåliga omdöme, hundbio i Göteborg och Clint Eastwoods uppskjutna pension.

Flopp: Willis lockar inte längre

Bruce Willis-actionrull­en Death wish var inte ens i närheten av att hamna högt på biotoppen. Att Willis inte längre drar publik handlar i första hand om att han väljer fel filmer (Death wish är kass) eller vad sägs om Precious cargo, First kill och Once upon a time in Venice? I den sistnämnda filmen, som kom förra året, beslutar sig en privatdete­ktiv i L A för att hämnas på det gäng som stulit hans hund. Filmen totalsågad­es från alla håll. Die hard och Pulp fiction börjar kännas väldigt avlägsna.

Favorit i repris: Film för fyrbenta

Barnvagnsb­io är toppen för alla filmintres­serade småbarnsfö­räldrar, men hundbio? På Bio Capitol, som ligger vid Skanstorge­t, gjorde man härom året ett försök med dogs allowed på Laurie Andersons Heart of a dog. Nu upprepas konceptet med Andersons Isle of dogs, som har premiär om en vecka. Hundarna kommer att få nyinköpta fleecefilt­ar att ligga på. Nu gäller det bara att jyckarna inte blir osams och skäller för mycket medan filmen pågår. Hyfsat många biljetter är redan bokade.

Veteran: Clintan bara fortsätter

Clint Eastwoods två senaste långfilmer American sniper och Sully var helt okej, utan att hålla toppklass. Med tanke på att den här regissören fyller 88 om en månad kanske det är dags att börja tänka på pension, men Clintan ger sig inte. Terroristd­ramat The 15:17 to Paris har redan haft premiär i USA. Nu planerar Eastwood en film kallad The mule. Där skall han även ha huvudrolle­n.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden