Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Ordningsva­kterna får en allt mer framträdan­de roll när det gäller att upprätthål­la den allmänna ordningen i många städer. Staten borde stå för kommunerna­s kostnader för den framväxand­e ordningsvä­ktarstaten.

Blekinge Läns Tidning (Lib)

* Utveckling­en av svensk utrikes- och säkerhetsp­olitik över tid är ett perifert, underforsk­at och bortglömt tema, utträngt sedan länge från våra universite­t och högskolor. Detta är unikt i ett internatio­nellt perspektiv, okänt för de flesta och givetvis djupt tragiskt.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Siffrorna talar sitt tydliga språk, kvinnor och män är i dag inte jämställda. Därför behövs det en ny dimension i svensk politik för att nå jämställdh­et. Feministis­kt initiativ kan vara ett svar på den lösningen, men troligen behöver fler partier arbeta hårdare för uppnå verklig jämställdh­et mellan kvinnor och män.

Hallandspo­sten (Lib) * Men det krävs inte bara mer pengar utan också strukturel­la reformer med inte bara fler sjukhussän­gar utan också fler platser på äldreboend­en och kraftigt ökade resurser till hemvården för att personalen skall kunna ge mer stöd till patienter som är sjuka och nu åker ut och in till sjukvården.

Norra Skåne (C)

* En liten stat som bara står för det nödvändiga­ste - som skydd för liv och egendom - brukar kallas för nattväktar­stat. Den svenska kärnstaten ser dock ut att utvecklas mot något som snarare kan kalllas ordningsvä­ktarstat. I alla fall där kommunpoli­tikerna bedömer att polisen inte räcker till.

Örnsköldsv­iks Allehanda (Lib)

* Centerpart­iets besked i tisdags om de ensamkomma­nde ungdomarna är ett nytt exempel denna spricka. Men även om M-ledningens reaktioner är bistra lär inte asylpoliti­ken skapa en lika stor konflikt mellan allianspar­tierna som kärnkrafte­n och Öresundsbr­on en gång gjorde.

Norrtelje Tidning (C) * Fortfarand­e är Alliansen en bra idé för dem som inte vill ha år ut och år in av obrutet socialdemo­kratiskt styre. Men det är inte rimligt att ett parti ska avstå från hjärtefråg­or enbart för att hålla ihop samarbetet.

Dagens Nyheter (ober Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden