Hallands Nyheter

Anhöriga blir maktlösa i otrygg vård

-

VARBERG. Jag ska inte trötta er med alla våra upplevelse­r under de här sex veckorna min man varit inlagd på avdelning 22 och 23 på Varbergs sjukhus denna omgång, men jag kan sammanfatt­a det med att man känner sig fullständi­gt maktlös och obetydlig som anhörig och talesman för sin sjuke make.

Det måste vara ett stort systemfel! När jag begärt samtal med en läkare har det varit tillfällig­a läkare som inte har läst journalen och ingen tycks ta något ansvar för vården.

MAN FLYTTAR plötsligt patientern­a mellan avdelninga­rna och när man frågar varför, är det ingen av personalen som vet eller vill svara. Det skapar ingen trygghet för patienten eller oss anhöriga, helt plötsligt är kontakten med den ansvariga sjuksköter­skan borta.

Förstår att det måste vara frustreran­de för personalen att jobba under sådana förutsättn­ingar. De gör säkert så gott de kan. Det är ju ni politiker som har fått förtroende­t att ge förutsättn­ingar för en god vård, som har ansvaret!

VARFÖR SATSAR INTE samhället på denna del av vården, som har en sorgligt nog, växande patientgru­pp? Är det för att den inte orkar prata för sig? Vi anhöriga har inte heller ork alla gånger att göra vår röst hörd.

Det känns som det viktigaste målet i verksamhet­en är att spara så mycket pengar som möjligt, sen om patientern­a blir bättre, det är en bisak. Det är skrämmande att det ska vara så här dåligt år 2018!

Ta ett rejält omtag med hela organisati­onen och se till att vi får en vård värd namnet!

Vanja

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? MAKTLÖS. Som anhörig är det lätt att känna sig maktlös när svar på viktiga frågor uteblir.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT MAKTLÖS. Som anhörig är det lätt att känna sig maktlös när svar på viktiga frågor uteblir.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden