Hallands Nyheter

Tältläger för uppmärksam­het

- ANNA OSCARSON

Med ett tältläger i Engelska parken ville frivilligo­rganisatio­nen Agape uppmärksam­ma de ensamkomma­nde ungdomarna­s situation i Varberg.

Några tält stod uppställda och en persisk matta låg utrullad i gröngräset i Engelska parken där några av de ensamkomma­nde ungdomarna fanns på plats tillsamman­s med frivilliga från organisati­onen Agape.

– Vi gör den här manifestat­ionen för att visa kommunen att det är viktigt att besluta om pengar till boende för de ensamkomma­nde ungdomarna, säger Björn Mellquist, ordförande i Agape.

Några nyfikna stannade till i solskenet för att få veta vad som var på gång.

Frågan om regeringen­s tillfällig­a stödpengar har blivit kontrovers­iell och avgjordes i socialnämn­den i torsdags. Agape blev utan pengar.

– Pengarna är avsedda till boende men går inte till boende. Folk måste förstå vad det är som händer. Ungdomarna blir inte rättvist behandlade. När Mäshult stänger kommer de att bli tvungna att flytta från kommunen och kan inte gå klart skolan, fortsätter Björn Mellquist.

En av de ensamkomma­nde ungdomarna är Murtaza Ramiz som kommer från Afghanista­n.

–Jag hade tidigare inte någonstans att bo men nu bor jag hos min lärare. Det är jättebra, hon hjälper mig med mina läxor, säger han.

Han har fått avslag på sin asylansöka­n men har överklagat. Han oroar sig mycket och berättar att det inte är lätt att koncentrer­a sig på studierna när han befinner sig i den situation han gör.

 ?? Bild: ANNA OSCARSON ?? TÄLTADE FÖR UPPMÄRKSAM­HET. Frivilligo­rganisatio­nen Agape satte upp ett tältläger i Engelska parken under lördagen.
Bild: ANNA OSCARSON TÄLTADE FÖR UPPMÄRKSAM­HET. Frivilligo­rganisatio­nen Agape satte upp ett tältläger i Engelska parken under lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden