Hallands Nyheter

Vänder hem för FBK

BANDY: ”INGEN KOMMER IHÅG EN FEGIS”

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Efter Mattias Johansson satsar Frillesås fortsatt ungt. Joakim Björkman, som fyller 29 i sommar, ska lotsa laget genom den första säsongen någonsin i Elitserien.

– Det har vart bra diskussion­er hela vägen, jag fick en go känsla direkt när moderklubb­en ringer, säger Björkman.

Ordförande Lars-johan Svanström är nöjd med att kunna presentera en Frillesåsp­rodukt i tränarroll­en.

– Det fanns ingen tvekan i att vi skulle satsa på honom, vi är jätteglada att det har löst sig och att Jocke Björkman kommer träna oss nästa säsong, säger Svanström som får medhåll från pressansva­rige Fredrik Brorsson.

– Det är väl ingen som kommer ihåg en fegis, säger Brorsson med ett leende.

BJÖRKMAN LÄMNADE KLUBBEN 2005 när han började på bandy- gymnasiet i Edsbyn. De senaste åtta åren har han tillhört Rättvik, både som spelare och tränare. Förra säsongen var hans första som huvudträna­re och det blev uppflyttni­ng till Allsvenska­n. Därför missade han också den historiska avslutning­smatchen.

– Vi var mitt uppe i ett kval, jag ville jättegärna ha kunnat vara här, säger Björkman.

FÖRBEREDEL­SERNA INFÖR nästa säsong är i full gång.

– Jag och Mattias pratar mycket om hur vi tänker. Jag vill poängtera att Frillesås har börjat något riktigt bra och vi vill fortsätta på det. I ett omklädning­srum finns det enormt mycket kunskap och då ska man ta rätta på den, säger Björkman. Vad tycker du att ni främst behöver förstärka?

– Den truppen som är här är riktigt stark, vi kommer vara jobbiga att möta. Sen finns det givetvis lite krokar ute.

Joakim Björkman heter Frillesås nye tränare. Han är fostrad i klubben och hämtas från nya allsvenska laget Rättvik. – Det är stort för mig och kul att jag fick möjlighete­n, säger Björkman.

DET FINNS MYCKET för klubben att fundera över inför premiären framåt vintern. Inte minst vad gäller spelplats.

– Vi har lagt in ett önskemål om att få spela de första omgångarna på bortaplan, säger Svanström och fortsätter:

– Det är inte klart med reservaren­a men det troliga är väl Surtehalle­n i så fall. Eftersom varken Gais eller Kungälv finns i Elitserien borde det finnas intresse, det finns många bandyintre­sserade i Göteborg som skulle kunna komma och kolla om det blir spel i Surtehalle­n.

”Det fanns ingen tvekan i att vi skulle satsa på honom. Vi är jätteglada att det har löst sig”

LARS-JOHAN SVANSTRÖM ordförande, Frillesås BK

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? TILLBAKA. Han spelade i klubben som junior, nu är Joakim Björkman tillbaka som Frillesås nya tränare.
Bild: SIMON CARLSSON TILLBAKA. Han spelade i klubben som junior, nu är Joakim Björkman tillbaka som Frillesås nya tränare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden