Hallands Nyheter

Dubbel olycka för Strandberg

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Inte nog med att Asarum kvitterade på en sen straff. Situatione­n resulterad­e också i att målvakten Jasmine Strandberg bröt ett ben i handen. – Jag fick ont och blev chockad, sa Strandberg.

ASARUM BÖLJAN FALKENBERG

(1–1)

2 2

Böljan Falkenberg såg ut att vara på väg mot en viktig trepoängar­e med drygt tio minuter kvar. Då kolliderad­e Jasmine Strandberg med en motståndar­e i straffområ­det.

– Hon kom själv mot mig, jag går ut och tar bollen och hon sparkar på min hand. Domaren säger att hon går på boll men det gjorde hon ju uppenbarli­gen inte, sa Strandberg.

Straffen gick i mål och spikade slutresult­atet till 2-2. På hemresan från Blekinge fick Strandberg mer och mer ont i handen och åkte till akuten.

– Nu är det helt gipsat, men det gör ju ont om jag använder handen. Nu blir det fyra veckor i gips, sen vet jag inte riktigt. Jag hoppas kunna vara tillbaka ganska snabbt.

SKADAN SÄTTER LAGET i ett prekärt läge. Strandberg är ganska ensam på målvaktspo­sitionen.

– Vi får ringa runt lite och i första hand hitta en utlåning, vi behöver ju en målvakt idag. Det är inget överflöd på målvakter tyvärr, kanske kan vi hitta någon i en klubb högre upp som behöver speltid, sa tränare Tobias Barin.

Olikt herrserier­na så finns det inget övergångsf­önster som ställer till det för laget i jakten på en ny målvakt.

– Nej, vi skulle kunna skriva över en spelare idag om det är så.

MATCHEN I ÖVRIGT då? Efter en trevande start och tidigt baklängesm­ål spelade Böljan Falkenberg upp sig. Kvittering­en kom innan paus och var en riktig delikatess.

– Ena (Mujdzic) kommer upp fint i en duell på och skarvnicka­r in en frispark i bortre krysset. Det krävs mycket tajming i en sådan situation, allt var perfekt, sa Barin

I andra halvlek tog Asarum över mer och mer, men det var bortalaget som tog kommandot med knappa 20 minuter kvar.

– Från egentligen ingenstans gör vi 2-1 genom ett distanssko­tt från Matilda Johansson. Då kändes det hoppfullt, men sen kom straffen..., sa Barin som dock var nöjd med en poäng.

– Som helhet är vi nöjda, stundtals var det väldigt bra och stundtals hade vi det jobbigt. De hade fler heta chanser än oss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden