Hallands Nyheter

Sent mål fällde UIK:S segerfest

- HENRIC HOLMBERG sporten@hn.se

Ullared hade ledningen två gånger om hemma mot Högaborg och skapade en handfull frilägen. Trots det fick de nöja sig med 2–2 (1–1) på Hedevi efter ett sent kvittering­smål från gästerna. ULLARED 2 HÖGABORG 2 (1–1)

Ullared ligger kvar på sista plats efter oavgjort hemma mot topplaget Högaborg under lördagen. Det var en match där UIK mycket väl kunde ha fått med sig tre poäng. Tränare Ali Kraym var förstås besviken efteråt:

– Vi ska döda matchen långt tidigare, konstatera­de han. Bara i första halvlek bränner vi fyra-fem frilägen där vi skjuter rakt på målvakten istället för vid sidan om honom.

HEMMALAGET TOG LEDNINGEN på straff genom Rasmus Larsson - en ledning som såg ut att hålla sig till paus. I den 45:e minuten kom dock 1–1 efter en långboll på 30-40 meter som rann igenom Ullareds backlinje. Målvakten Albert Hjalte, utlånad från Falkenberg­s FF, var chanslös på det efterfölja­nde avslutet som placerades vid den bortre stolpen.

– Vi kommer ut med ny energi i andra halvlek, berättade Kraym. Skapar två-tre chanser och gör 2–1 på hörna genom Oskar Larsson. Därefter har vi bud på mer, ett friläge bland annat, innan det blir lite mer Hawaiifotb­oll mot slutet.

JA, HÖGABORG VAR förstås tvungna att chansa för att försöka få med sig en poäng. Det öppnade upp ytor för Ullared, men när UIK inte kunde förvalta sina lägen fick de hämta bollen ur eget nät istället.

– Det är en frispark de skickar in mot mål. Hjalte boxar undan och sedan är det någon som dyker upp på bortre stolpen och skickar in en halvvolley rakt upp i krysset. Ett jävla skitmål, summerade Kraym. Tyvärr är det inte första gången vi släpper in en kvittering i 80:e minuten.

Ullared står därmed på två poäng efter fyra omgångar. Nästa helg väntar Hallandsde­rby mot Halmia på Örjans Vall. Då lär det krävas större skärpa i frilägen. FOTBOLL: DIV 2 VÄSTRA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden