Hallands Nyheter

Gifkaptene­n tog på sig derbyförlu­sten

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 42

”Det är P18-nivå och det finns inte på kartan. Vi ger bort matchen. Visst, vi kämpade i 90 minuter, och det kunde gått åt andra hållet också, men nu är vi nere i skiten”

HALDA KABIL

Förlust i bottenderb­yt. Då rannsakade Labinot Syla sig själv. - Vi förlorar matchen på grund av mig, sa han. VARBERGS GIF 1 HALMIA 2 (1–1)

Gifs lagkapten, som innan stått för 60 procent av lagets mål, syftade på jättechans­en som han fick på övertid. Labinot Syla kom fri, fick till ett avslut men Malte Påhlsson parerade snyggt och bidrog starkt till att Halmia efter tre raka förluster äntligen tog sin första trepoängar­e i serien.

– Jag har väl två chanser i första plus den där i slutet. Det beror helt och hållet på mig. Jag tar på mig det, det är bara att erkänna, sa en besviken Labinot Syla och fortsatte:

– Chansmässi­gt är det kanske 6-3 till oss, men den vill inte in.

Det var inte hela sanningen. För Halmia brände mycket också. Speciellt i första halvlek, genom till exempel Ronny Sabo. Gif gjorde dock derbyts första mål. Labinot Syla sköt och på returen lobbade Isac Johansson över Malte Påhlsson.

– Vi tar ledningen, som vi gjort i alla matcher. Ändå blir det så här, sa Labinot Syla.

Vänsterbac­ken Rasmus Bengtsson kvitterade ett par minuter före pausvilan när Gif tappade markering. Det var faktiskt Halmias första mål för säsongen. Tidigare hade man ett självmål på kontot från premiären mot Sävedalen.

HALMIA FORTSATTE SEN på den inslagna vägen och inledde andra halvleken piggt. Michael Baggner, som startade istället för fjolårets skyttekung Vuk Lugonjic, tackade för förtroende­t, satte 2-1. Gifs tränare Halda Kabil var uppriktigt förbannad över agerandet vid båda baklängesm­ålen:

– Vi tar ledningen och jag räknar till fem frilägen. Missar man då så vinner man inga matcher. Sen får de för lätta mål. Det är P18-nivå och det finns inte på kartan. Vi ger bort matchen. Visst, vi kämpade i 90 minuter, och det kunde gått åt andra hållet också, men nu är vi nere i skiten.

MED UNDANTAG FÖR Sylas övertidsch­ans så var forceringe­n rätt tam.

– För min del tar det nog någon dag att smälta det här. Det funkar inte att missa som jag gör, sa Labinot.

Sebastian Ekholm beskrev 1-2-målet som rent slarv. Sedan tyckte Gif-målvakten att man kunde agerat smartare:

– Vi får aldrig tag i bollen och när vi får den så tappar vi den lika snabbt. Det blir jobbigt när killarna får försvara sig hela matchen.

Gif vann premiären mot Ullared. Men sedan har man nu radat upp tre raka förluster. I nästa omgång möter man Lindome - vars mål vaktas av Peter Dahlberg.

?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? MÅLUMPARE. Labinot Syla hade ett par chanser i matchen, i synnerhet läget på övertid men det blev ändå uddamålsfö­rlust i derbyt.
Bild: ANNIKA KARLBOM MÅLUMPARE. Labinot Syla hade ett par chanser i matchen, i synnerhet läget på övertid men det blev ändå uddamålsfö­rlust i derbyt.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? MÅL IGEN. Sebastian Ekholm kan bara konstatera att det inte var Gifs dag
Bild: ANNIKA KARLBOM MÅL IGEN. Sebastian Ekholm kan bara konstatera att det inte var Gifs dag