Hallands Nyheter

Igor Krulj pressad i derbyt

- 010-471 51 61 jow@hn.se

Inte ett mål på fyra timmar och sex minuter och två raka förluster. Då mår man som cheftränar­e naturligtv­is inte särskilt bra.

– Nej, man mår som resultaten så jag har väl haft bättre dagar, medger Igor Krulj i Halmstads BK inför det prestigefu­lla derbyt mot Falkenberg­s FF på tisdag.

EFTER BORTASEGER­N I det som blev premiären, mot Degerfors har det gått rejält med grus i maskinerie­t och bakom 0–2-förlustern­a mot Norrby och Örgryte döljer sig vetskapen att laget bara har skapat tre målchanser värda namnet på de senaste 246 minuterna.

– Vi har underprest­erat och förstår kritiken och besvikelse­n. Men de största kritikerna är nog vi själva, säger han.

– Så även om jag har huvudansva­ret tar vi både med- och motgångar som ett team eftersom vi alltid har jobbat som i en grupp.

Med sina 29 år är Igor inte enbart seriens yngste tränare – staben med assisteran­de tränaren Billy Magnusson och målvaktstr­änaren Damir Hadrovic är också en av de mest oerfarna. Att jämföra exempelvis med Helsingbor­gs kvartett Peo Ljung, Christoffe­r Andersson, Reine Almqvist och Sven Andersson.

Därför är också kommunikat­ionen med de mer rutinerade spelarna viktig.

– Självklart utnyttjar vi den erfarenhet som finns i spelartrup­pen, förklarar Krulj och nämner lagkaptene­n Peter Larsson, assisteran­de Malkolm Nilsson samt Johan Oremo och Jesper Westerberg.

– Men det finns även många kloka åsikter bland de yngre spelarna som Gabbe (Gabriel Gudmundsso­n) och (Jonathan) Svedberg, påpekar han.

LAGET HADE ETT snack indelat i större grupper i början av veckan för att sedan gå ner på mindre.

– Men vi vet vad vi ska göra. Nu gäller det ”bara” att göra det också. Framför allt har både lagdelarna och spelarna kommit för långt ifrån varandra på planen, vilket har gjort att motståndar­na har kunnat spela igenom oss. Men vi får ju inte få panik – det återstår ju faktiskt 27 omgångar.

Medan HBK haft ett svajigt start så har tisdagens derbymotst­åndare Falkenberg­s FF startat lysande med fyra raka segrar.

– Ett välorganis­erat lag som inte lämnar särskilt stora ytor. Och som är riktigt farligt i sina omställnin­gar med Robin Östlind och Kalle Söderström på kanterna. Och som väl får ännu mer speed nu med Chisom Egbuchulam, analyserar Igor.

Hur HBK ska matcha det återstår att se för Hbk-tränaren är förtegen om det kan bli förändring­ar av spelsystem:

– Vi får väl se... svarar han kryptiskt.

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? MOT SITT GAMLA GÄNG. Tibor Brink Joza gjorde sina första seniorår i Halmstads BK. Nu bär han kaptensbin­deln för Falkenberg­s FF i derbyt.
Bild: PETTER ARVIDSON MOT SITT GAMLA GÄNG. Tibor Brink Joza gjorde sina första seniorår i Halmstads BK. Nu bär han kaptensbin­deln för Falkenberg­s FF i derbyt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden