Hallands Nyheter

Start för Sverige

- 010-471 51 61 jow@hn.se

Kristian som laddad och inspirerad styrde spelet med sin attackping­is och snabba fötter.

– Ryggen? Nej, den kände jag inte av. Och sedan i torsdags har det bara gått framåt, säger den 19:e rankade Halmstadsp­elaren.

DET GJORDE OCKSÅ det betydligt lättare för namnen Mattias att sedan gå ut för att möta Hunor Szocs.

Efter 11–6 och 7–4 såg det ut att gå vägen när Karlsson plötsligt tappade både initiativ och bollträff och till synes helt onödigt tappade setet till 8–11.

Men i tredje set tog Mattias tillbaka initiative­t med eftertryck. 11–2 och sedan släppte han aldrig greppet utan kunde med en stenhård backhandcr­oss avgöra till 11–8 i fjärde set.

– Det var flera år sedan som jag mötte honom senast och jag blev väl lite passiv där. Men sedan fick jag bättre riktning i slagen och framför allt – hetare i förstaatta­ckerna så att jag kunde sätta press på honom, analyserar Karlsson.

MED 2–0 I ryggen skulle Jon Persson sedan avgöra mot den rumänske, svårspelad­e veteranen Adrian Crisan.

Men definitivt inte utan besvär. För efter 11–8, 11–4 gick det sedan rejält grus i maskinerie­t för Persson när den 37-årige rumänen tog över både bordskante­n och initiative­t.

7–11, 8–11 och underläge 6–7 i skiljeset – det var då som Jon visade mental styrka genom att våga mest och efter räddad matchboll vid 10–11 själv kunde avgöra på sin fjärde fram till 14–12.

– Skönt att få vinna första matchen och göra det efter räddad matchboll, pustar Persson ut.

Och förbundska­ptenen ”Tickan” Carlsson håller med:

– Crisan är så rutinerad att han tillhör dem som kan förändra sitt spel. Det gjorde han också genom att spela lite längre så det var starkt av Jon att ändå stå emot där det avgörandet setet höll riktigt bra nivå.

– Så att vinna första matchen med 3–0 mot ett så lurigt gäng som Rumänien är klockrent.

JAN-OWE WIKSTRÖM

”Skönt att kunna spela på den höga nivån trots att jag var så nervös.”

KRISTIAN KARLSSON

Ulf

 ??  ?? bänken jublar förbundska­ptenen Ulf ”Tickan”carlsson, Anton Källberg och Kristian Karlsson (lilla bilden högst upp till höger). Då hade just Kristian visat vägen
bänken jublar förbundska­ptenen Ulf ”Tickan”carlsson, Anton Källberg och Kristian Karlsson (lilla bilden högst upp till höger). Då hade just Kristian visat vägen
 ?? Bilder: MATHIAS BERGELD ??
Bilder: MATHIAS BERGELD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden