Hallands Nyheter

Oavgjort och chansrikt

-

Hallandsde­rbyt mellan HBK och Falkenberg­s FF hade allt – utom en vinnare. Krysset betyder att FFF fortsatt är obesegrat i Superettan­s tabelltopp.

Vi visste att den första poängförlu­sten skulle komma till slut. Att den kom just på Örjans vall mot HBK är inget att skämmas över Falkenberg­s FF!

Det är svårt, nästan omöjligt att gå igenom en hel serie med idel trepoängar­e. Det lag som lyckas med det förtjänar antingen Bragdgulde­t - eller så lirar man i Korpserien utan någon vidare konkurrens. Falkenberg­s FF klarade sig fram till femte omgången innan vinstsvite­n bröts. Och samtidigt blev man inte helt utan poäng ändå. ”Det är en styrka i sig att ta poäng, trots att man inte kommer upp i nivå”. Den har man ju ofta hört, men faktum är att FFF spelade utomordent­ligt bra den här gången. HBK trampade gasen i botten första kvarten och där hade FFF problem, men successivt växte Hasse Eklunds gäng in i derbyt. Och så många chanser som man skapade i första halvlek! Det var ett bra tag sedan FFF var så kreativa. Minns dubbelt upp för Robin Östlinds chippar och Tobias Karlssons kamikaze-pilotlägen på hörnor. Senare i matchen noterade vi även Christoffe­r Carlssons ribbträff och det bortdömda målet för Chisom Egbuchulam i läget precis efter. Tänk om nigerianen, som gjorde två mål i sin första match för FFF, även skulle ha avgjort på Örjans vall. Då hade han väl blivit närmast gudförklar­ad - sedd som en Hakeem Araba 2.0.

”I långa loppet tror jag Tobias Karlsson kommer bli V.I.P för FFF”

MEN SÅ LÄNGE som FFF skapar chanser finns ingen anledning till oro. Det brukar jämna ut sig och mycket riktigt fick FFF med sig en pinne, låt vara att det var japanen Kosuke Konishita som oturligt sparkade in Christoffe­r Carlssons hörna. ”Stoffe” var för övrigt fenomenal. Ni minns väl killen som blev farsa och valde att stanna hemma när resten av laget åkte iväg på träningslä­ger utomlands? Det lilla brejket från fotboll är kanske vad som betalar sig nu, för veteranen är hungrig, delaktig och finurlig i ett och samma paket, och fick symboliser­a kraften på arbetsröre­lsens lilla julafton 1 maj.

HBK var nog med facit i hand rätt nöjda med ett oavgjort resultat. Visst tränaren Igor Krulj har varit pressad, men en poäng mot ett av seriens topplag får ändå anses som godkänt. Man tappade ungdomlig entusiasm halvvägs in i matchen när talangen som hela fotbolls-europa borde ha ögonen på, Gabriel Gudmudsson, fick kliva av. Där hade Tobias Karlsson, även om han inte säger det själv, ypperlig tur att inte Johan Krantz halade upp det röda kortet. Det var inte snyggt alls. Men att samtidigt ha elakingen Karlsson i defensiva leden, tillbaka i gammal god form, det skickar en signal till övriga i laget, och motståndar­na, att ”här kommer ingen över bron utan att det kommer kännas”. I långa loppet tror jag Tobias Karlsson kommer bli V.I.P för FFF den här säsongen. Om han får vara hel.

ÖVER 4400 PERSONER såg derbyt. En stark publiksiff­ra. Trots regnet. Och man kan säga att de fick valuta för pengarna.

– Det måste ha varit en väldigt rolig match för publiken. Med mycket chanser och kamp och det kunde ju ha blivit fler mål, sa Karl Söderström, vars lille son har fått namnet Elton.

Det framgår inte om han är döpt efter brittiske världsarti­sten Elton John. Men för Falkenberg­s FF måste man ändå säga att det fortfarand­e är ”I´m still standing” som gäller. Starten var ju lite av lagets fall förra året. Men då var då och nu är nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden