Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Kan regeringen, som Tina Acketoft frågade i KU, verkligen sägas ha gjort en “genomlysni­ng” av affären om de inte ens pratat med Anna Johansson, Erik Bromander eller Anders Ygeman om deras roller? Och hur kommer det sig att statsminis­tern, som KU:S ordförande Andreas Norlén (M) frågade, är den av alla beslutsfat­tare som blir informerad sist? Innan de frågorna besvarats är Transports­tyrelseska­ndalen en öppen affär. I slutändan måste någon ha ansvaret.

Blekinge Läns Tidning (lib) * Låt oss i stället enas om att samhället behöver mobilisera med full kraft mot nazisterna. Där har Säpo och den öppna polisen viktiga roller att spela liksom kommunerna när det gäller det förebyggan­de arbetet mot extremism. Men även det ideologisk­a och folkliga motståndet har avgörande betydelse.

Expressen (ob lib)

* Vi mår väl av att förstå och glädja oss åt att tillvaron är äldre, större och mer fascineran­de än vi kan ana där vi kämpar på i vår lilla privata vrå. Det är hälsa till kropp och själ. Det är förundran som ger kraft och engagemang till alla utmaningar som väntar i stort som smått. Budskapet till oss i kväll – och i morgon på Första maj – borde därför också vara att vi försöker leva våra liv materiellt enklare och varsammare. Och att vi skärper politiken så att Sverige blir en mera hållbar och solidarisk nation i världen.

Stefan Edman, Krönikör Bohuslänin­gen

* Även arbetarrör­elsens fackliga gren har sett bättre dagar. Numera är det en minoritet av LO:S medlemmar som röstar S. Enligt SCB:S senaste partisympa­tiundersök­ning, från november, rör det sig om 47,0 procent. Dessa förändring­ar återspegla­s i demonstrat­ionstågens år efter år allt glesare led. Nog är det kvalfyllda tider, alltid.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* Det är förstås upp till liberaler och andra att bredda och lyfta fram sin version av den svenska modellen, till exempel en likvärdig skola och ett skattesyst­em som premierar utbildning. Det lär man förstås göra också när valet närmar sig. Men i dag kommer det att talas mycket om schyssta villkor för svenska arbetare, och kanske lite om Nya Karolinska och brevlådefö­retag. Upp till kamp!

* Upsala Nya Tidning (lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden