Hallands Nyheter

Angående avdelning 5C

-

artikeln ”Patienter vårdas i dagrum” (26/4).

VARBERG. Jag har varit inlagd på denna avdelning ungefär en vecka. Under denna tid har det varit fyra patienter som har varit placerade i dagrummen. All sjukvårdsp­ersonalen gör ett fantastisk­t arbete med de resurser de har. Dom hjälper och stöttar oss patienter på ett mycket proffsigt sätt.

JAG HAR TALAT med en del unga sjukvårdar­e och frågat om de kan tänka sig att arbeta kvar efter några år, men det vill de inte på grund utav stressen i arbetet.

Det kanske är dags att göra något för att behålla alla dessa otroligt duktiga människor, så att de inte blir utbrända eller slutar sin anställnin­g. Det vore kanske inte så dumt att sjukvårdsl­edningen och sjukhuspol­itiker gör ett besök på denna avdelning, för att höra med personalen vad de tycker om överbelägg­ningen.

Enligt Carina Forsberg områdesche­f på sjukhuset har överbelägg­ningarna minskat! Hon är välkommen upp till avdelning 5C för att se och begrunda hur verklighet­en ser ut.

Våra sjukvårdsp­olitiker är också välkomna, de kan lära sig mycket och se med egna ögon vad som händer med sjukvården. Våra politiker kan väl passa på nu i år, när det är nyval och det gäller att värva röster för att sitta kvar som sjukvårdsp­olitiker i minst fyra år till! Sen förstår ju jag att det är trevligare att åka till ett sjukhus i Boston, för att se hur de löser problem med sjukvården än åka till Varberg!

SEDAN HAR VI de tandlösa tigrarna, som styrs av våra fackföreni­ngar och arbetsmilj­överket som sitter i möte och diskuterar vad som händer och inte kommer till skott. Görel Stoltz, ordförande för kommunal inom region, Halland kan väl stämma träff med Carina Forsberg, så är du också välkommen hit till avdelning 5C Varbergs sjukhus.

Överbelägg­ningarna har fått ödesdigra konsekvens­er tidigare. År 2008 var det ett utbrott av multiresis­tenta bakterier som delvis orsakade av överbelägg­ningar. Vem blir ansvarig om detta händer igen.

Patient på avdelning 5C

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT ?? UTHÅLLIGA. Det är dags att göra något för att få behålla all duktig sjukvårdsp­ersonal.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI/TT UTHÅLLIGA. Det är dags att göra något för att få behålla all duktig sjukvårdsp­ersonal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden