Hallands Nyheter

Brand i två ladugårdar efter blixtnedsl­ag

- Matilda.carlstrom@varbergspo­sten.se

Under valborgsmä­ssoafton fick räddningst­jänsten rycka ut på två ladugårdsb­ränder – en i Grimmared och en i Galtabäck. I den sistnämnda fanns flera djur i byggnaden.

Det var vid 21-tiden på måndagskvä­llen som larmet kom om en fullt utvecklad brand i en ladugård på Lerjans väg i Galtabäck. I byggnaden befann det sig flera djur.

– Det rör sig om en övertänd ladugård med hönor och gäss i, sade Niklas Rosenberg, inre befäl på räddningst­jänsten.

”Omkring 30 ankor och några höns blev kvar.” ANN-CHRISTIN LÖFSTRAND vakthavand­e befäl

Initialt fanns det en viss spridnings­risk till intilligga­nde hus och räddningst­jänsten skickade dit omkring 15 brandmän. Ingen människa ska ha kommit till skada vid branden.

Enligt Ann-christin Löfstrand, vakthavand­e befäl vid polisregio­n Väst, verkar det som att branden startades av ett blixtnedsl­ag. När räddningst­jänsten beslutade att låta ladugården brinna ner under kontroller­ade former fanns djur kvar i den övertända ladugården.

– Omkring 30 ankor och några höns blev kvar, säger Ann-christin Löfstrand, vakthavand­e befäl vid polisregio­n Väst, till TT.

Tidigare på eftermidda­gen, runt 17-tiden, åkte räddningst­jänsten till en ladugårdsb­rand i Grimmared. Även den branden orsakades av ett blixtnedsl­ag.

MATILDA CARLSTRÖM

 ?? Bild: PRIVAT ?? BRANN NED TILL GRUNDEN. Ett 30tal ankor och höns brann inne i laugårdsbr­anden i Galtabäck.
Bild: PRIVAT BRANN NED TILL GRUNDEN. Ett 30tal ankor och höns brann inne i laugårdsbr­anden i Galtabäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden