Hallands Nyheter

Daniel laddar om på ny plats

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Daniel Jörnstrand laddar för en hektisk sommar. I år är han betydligt mer förberedd än förra året. ”Rekordet var 350 hamburgare på en dag”.

Daniel Jörnstrand börjar bli ett välkänt ansikte för falkenberg­arna och sommarturi­sterna. För tredje året i rad ska han servera hamburgare på stranden. I år har han en ny plats.

– Den bästa man kan tänka sig. Jag är så förvånad att jag vann upphandlin­gen. Jag är ju inte falkenberg­are och det var flera andra som ville vara här, men kommunen gillar mitt koncept, förklarar Daniel Jörnstrand.

Han sitter på en hög med träpallar utanför det ruffiga torpet vid Falkenberg strandbad. Det är här Jennifer´s Joint ska hålla till i sommar. I trädgården planerar han att ha plats för drygt 100 gäster.

FÖRSTA TIDEN SKA maten tillagas i en matvagn och senare i en container. Stugan som bland annat varit personalbo­stad åt anställda på gamla strandbade­n får bara användas för förvaring och disk.

– Det är platsen som är det intressant­a. Jag bryr mig inte om huset. Jag hade aldrig varit inne i det när jag tackade ja till att vara med i upphandlin­gen.

För två år sedan grillade Daniel Jörnstrand sin första hamburgare på Skrea strand. Då hade han några månader tidigare besökt Falkenberg för första gången. Förra året utökade han verksamhet­en eftersom han fick serverings­tillstånd. Tidigt i våras var framtiden i Falkenberg osäker. Därför riktade Daniel Jörnstrand sina blickar mot Halmstad. Det resulterad­e i att han i år, förutom serveringe­n vid Falkenberg strandbad, även ska ha en matvagn på Östra stranden i Halmstad.

NU ÄR DET dags att ta emot de första gästerna. Daniel Jörnstrand och restaurang­chefen Marie Skulis har rekryterat tio anställda som ska arbeta i Falkenberg.

– Jag tror att vi kommer att öka matomsättn­ingen lite, men framför allt kommer vi att öka på barbiten. Här planerar vi för ett ställe där det ska vara mer häng än vad som var möjligt på den förra platsen, förklarar Daniel Jörnstrand.

 ?? Bild: LENA LYXELL ?? VÄNTAR. Snart är det dags att ta emot de första gästerna. Det ser Daniel Jörnstrand, Marie Skulis och hunden Lowe fram emot.
Bild: LENA LYXELL VÄNTAR. Snart är det dags att ta emot de första gästerna. Det ser Daniel Jörnstrand, Marie Skulis och hunden Lowe fram emot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden