Hallands Nyheter

Cancersjuk Mccain höjer rösten mot Trump

- TT

Den cancersjuk­e republikan­ske senatorn John Mccain kritiserar president Donald Trump i en kommande bok. Han konstatera­r att han själv är inne på sin sista mandatperi­od och att han därför är fri att tala ut.

Den 81-årige John Mccain behandlas för en aggressiv hjärntumör och ställer inte upp för omval till kongressen.

”Det här är min sista period. Om jag inte erkänt det för mig själv före den här sommaren, så fungerar en cancerdiag­nos av stadie 4 som en ovänlig övertalnin­g”, skriver han i boken, enligt utdrag som publiceras av Apple News och som CNN citerar.

Han konstatera­r att han nu har större frihet att säga sin mening om det politiska klimatet än kolleger som måste möta väljarna igen.

Mccain, som var Republikan­ernas presidentk­andidat 2008, har gjort sig känd som en av president Donald Trumps mest frispråkig­a kritiker inom det egna partiet. Med syftning på Trump skriver han: ”Han har nekat att särskilja vår regerings handlade från despotiska ditos brott. Tuffhet, eller en reality-såpas kopia av tuffhet, verkar vara viktigare än någon av våra värderinga­r”, skriver han.

Den politiske veteranen skriver att han vill se en återgång till den politik som präglat landet, och lägger till: ”Ni har förbaskat rätt, jag är en kompromiss­ernas mästare.”

Det framgår inte av artikeln när boken ”The restless wawe (Den rastlösa vågen) släpps.

 ?? Bild: J. SCOTT APPLEWHITE/TT ?? ORÄDD. Senator John Mccain efter ett möte i kongressen i december förra året.
Bild: J. SCOTT APPLEWHITE/TT ORÄDD. Senator John Mccain efter ett möte i kongressen i december förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden