Hallands Nyheter

Tvååker fortsätter att imponera i Söderettan – vann igen

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Det här med att ta ledningen i matcherna är nog lite överskatta­t. Fråga bara Tvååkers IF. – Vi kände från början att vi var det bättre laget, sade Jakob Adolfsson.

KARLSKRONA TVÅÅKER

(1–1)

1 3

Fyra omgångar in i Söderettan har Tvååker aldrig gjort matchens första mål. Men tre av gångerna har underläget vänts till seger, så också mot Karlskrona.

– Vi hade några bra chanser tidigt och skulle ha lett redan då. Sen kommer de fram från ingenstans och gör mål, sade tränaren Mattias Lindström.

Då hade det bara gått sju minuter av matchen.

– Men efter det målet höjer vi oss ännu mer faktiskt, sade Lindström.

Kvittering­en kom på straff med tio minuter kvar av första halvlek sedan Richard Cindric blivit fälld. Oliver Nedanovski var sedan säker från elva meter.

– Sen hade vi ett bra snack i paus och gick ut för att vinna matchen. Det är vi som bestämmer i andra halvlek, sade Lindström.

UTDELNINGE­N KOM omgående när Alexander Johansson och Jonatan Eriksson gjorde varsitt mål inom några minuter. Även om det var Jakob Adolfsson som krediterad­es för 1–2.

– Haha, ja jag har fått höra att kommentato­rn sa fel, men det var ”Alex” som gjorde det, sade Adolfsson.

Tvååker hade sedan inga problem att freda sitt mål. Nykomlinge­n stoltserar med nio poäng på fyra matcher * Målen: 1–0 Joel Enarsson (7), 1–1 Oliver Nedanovksi (36), 1–2 Alexander Johansson (53), 1–3 Jonatan Eriksson (57) * Laguppstäl­lning: Joakim Dahlberg - Eric Nilsson, Viktorn Nilsson, Oliver Nedanovski, David Struski Persson - Rasmus Andersson, Johan Persson, Richard Cindric, Alexander Johansson - Jonatan Eriksson, Jakob Adolfsson. * Varning: Richard Cindric * Publik: 604 och skuggar tabelltopp­en.

– Den här serien känns oviss, bakom Mjällby som jag tror kommer springa hem den ganska så enkelt. Vi får se hur mycket vi kan hänga på, sade Mattias Lindström som var väldigt nöjd med sitt lag.

– Jag vill lyfta att spelarna följde den matchplan vi hade till punkt och pricka. Som tränare blir man glad när planen lyckas och när spelarna gör precis som man säger.

TILL HELGEN VÄNTAR Lund i den troligtvis första ”riktiga” hemmamatch­en på Övrevi. De tidigare två har ju spelats på konstgräsp­lanen intill.

– Det gäller att vi inte slår oss för bröstet och tror att det ska gå bara av sig självt för att vi har vunnit tre matcher, sade Lindström.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? DÅLIG VANA. ”Som vanligt” hamnade Tvååker i underläge, men nykomlinge­n vände och vann.
Bild: KRISTER ANDERSSON DÅLIG VANA. ”Som vanligt” hamnade Tvååker i underläge, men nykomlinge­n vände och vann.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden