Hallands Nyheter

Os-hjälten Fransson har Em-medalj i sikte

-

Efter ett år vid sidan av de stora brottnings­scenerna är Jenny Fransson tillbaka. I EM i Ryssland gör hon comeback – med siktet högt inställt. – Jag ser mig som en av favoritern­a, säger hon.

OS i Rio de Janeiro 2016. Jenny Fransson besegrar kanadensis­kan Dorothy Erzsebet Yeats med 2–1 i bronsmatch­en i 69-kilosklass­en och tar en efterlängt­ad medalj, hennes första i olympiska sammanhang. Med bronspenge­n följde större uppmärksam­het. Genombrott­et var ett faktum.

Men sedan blev det tyst.

FÖRRA ÅRET SYNTES Fransson inte till i de stora tävlingarn­a. En lårskada stoppade henne från att följa upp medaljsucc­én i Brasilien.

– Skadan gjorde att det fick bli ett återhämtni­ngsår i stället, säger hon.

– Men nu känns kroppen bara bra. Jag är i bra form och ser fram emot EM.

EM, ja. Mästerskap­et i ryska Kaspijsk – en kuststad i Dagestan vid Kapiska havet – blir Franssons stora återkomst till den internatio­nella brottnings­scenen, och hennes målsättnin­g är inte blygsam.

FRANSSON TÄVLAR I 72-kilosklass­en som avgörs på torsdag och fredag. Hon har imponerat under våren, och av experter har hon har målats ut som en av de allra klaraste guldkandid­aterna.

– Jag brukar vara försiktig med att prata om guld, men jag hoppas komma därifrån med en medalj. Formen är som sagt bra. Jag har tävlat i små tävlingar, så nu hoppas jag verkligen att jag kan lyckas, säger hon. * Mästerskap­et avgörs mellan den 30 april och den 6 maj i Kaspijsk i Dagestan. * Svenska truppen: * Damer: Daniela Lundström, 53 kilo, Szilvia Peters, 57 kilo, Emma Johansson, 59 kilo, Johanna Mattsson, 62 kilo, Helena Johansson, 65 kilo, Jenny Fransson, 72 kilo. * Herrar: Hussam Omar, 67 kilo, Daniel Soini, 72 kilo, Alex Kessidis, 77 kilo, Alexander Jersgren, 82 kilo, Zakarias Berg, 87 kilo, Kalle Persson, 97 kilo. Fristil: Naib Ilaladayev, 86 kilo, Albin Frid, 92 kilo.

 ?? Bild: ALEKSANDAR DJOROVIC/TT/ARKIV ?? REDO FÖR FIGHT. Johanna Mattsson är en av de svenskar som tävlar i EM i Ryssland.
Bild: ALEKSANDAR DJOROVIC/TT/ARKIV REDO FÖR FIGHT. Johanna Mattsson är en av de svenskar som tävlar i EM i Ryssland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden