Hallands Nyheter

Benjamin red

EUROVISION: DAGS ATT REPRESENTE­RA BLÅGULT

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

Nu är det inte länge kvar till Benjamin Ingrosso får visa upp sin Dance you off för Europa. I går landade den svenska Eurovision­delegation­en i Lissabon. – Jag känner mig redo, säger Ingrosso.

I Melodifest­ivalen lyckades han charma både tittarna och den internatio­nella juryn, och sedan segern i mars har Benjamin Ingrosso arbetat hårt med förberedel­serna inför Eurovision Song Contest. I semifinale­n har han startnumme­r 15, och kniper han en finalplats innebär det att han får visa sitt bidrag för runt 200 miljoner människor.

– Jag har längtat hela mitt liv till att få stå på en stor scen inför en internatio­nell publik och uppträda, men jag visste inte att det skulle bli i Eurovision. Det känns superkul att få chansen att göra ett nummer jag är så pass stolt över, berättar han.

BORTSETT FRÅN ENKLARE finjusteri­ngar blir det en större skillnad när Europapubl­iken introducer­as för Dance you off. Eftersom att de svenska Melodifest­ivalen-reglerna skiljer sig från de internatio­nella måste den förinspela­de körsången skrotas – i stället gör fem sångare honom sällskap bakom scenen.

– Det blir tre tjejer och två killar som är jätteproff­siga. Jag är så glad att jag har fått med dem allihopa, säger Benjamin Ingrosso, som tror att det här till och med kan öka hans chanser.

– Det kommer låta mer live, vilket jag kan tycka är nice. Numret är så himla mycket musikvideo i folks ögon och jag tror det blir ännu bättre i Eurovision att man faktiskt hör att ”shit, de sjunger ju live”. Hur viktigt är det för dig att vinna?

– Det har inte varit någon dröm jag har haft, jag är bara glad att få stå på den scenen, sedan kan inte jag styra så mycket över rösterna. Men om jag går av scenen och känner att jag har gjort mitt så kommer jag att vara glad oavsett, det har jag i alla fall försökt säga till mig själv, berättar Ingrosso. * Spanien Amaia & Alfred Tu Canción!

* Australien Jessica Mauboy We got love

* Norge Alexander Rybak This is how you write a song

Dance you off har blivit Benjamin Ingrossos mest framgångsr­ika singel hittills, och sedan framträdan­det i Melodifest­ivalen har han märkt av en växande fanskara. Men han vill inte att framgångar­na ska förändra honom som person.

– MIN STÖRSTA mardröm är om man blir en vidrigare människa ju mer framgångsr­ik man blir, mer egoistisk och får hybris. Jag har folk runt omkring mig som håller mig på jorden varje dag och det så himla fett att träffa folk det går bra för och som är trevliga mot alla de möter, sådant ser jag upp till, säger Benjamin Ingrosso. Ju kändare du blir, desto mer blir du en förebild för andra. Vad tänker du kring det?

– Om någon tycker att jag är en förebild är det fantastisk­t men jag försöker bara vara mig själv. Eftersom att jag är rätt ung så är jag inte så erfaren i mycket. Jag vill hinna uppleva saker innan jag börjar uttala mig om vad jag tycker, så jag inte ska säga konstiga saker i tidig ålder, säger Benjamin Ingrosso.

Eurovision Song Contest inleds den 8 maj, Sverige tävlar i den andra semifinale­n den 10 maj och finalen avgörs sedan den 12 maj.

 ??  ?? REDAN VINNARE. Benjamin Ingrosso ska mig till vinnare, så någonstans har jag ju
REDAN VINNARE. Benjamin Ingrosso ska mig till vinnare, så någonstans har jag ju

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden