Hallands Nyheter

The Simpsons slog sändningsr­ekordet i USA

-

TV: Sedan 1989 har den animerade tvserien The Simpsons halvtimmes­program vunnit fans världen över – och i söndags skrev serien tv-historia i USA.

Med avsnitt nummer 636, Forgive and regret, blev det den manusskriv­na tvserie som klarat sig i flest avsnitt på bästa sändningst­id i USA, enligt amerikansk­a medier. Fram till nu innehades rekordet av västerndra­mat Krutrök (Gunsmoke), som började som radioserie och sedan gick på CBS 1955 till 1975.

Den senaste tiden har The Simpsons varit i blåsväder – och anklagats för rasistisk porträtter­ing av karaktären Apu. Kritikstor­men tog fart med komikern Hari Kondabolus dokumentär The problem with Apu som släpptes 2017. Nyligen önskade skådespela­ren Hank Azaria, som gör rösten till Apu, att programmet lyssnar på kritiken och tar till åtgärder.

Historien om familjen Simpsons tillvaro i samhället Springfiel­d började som små inslag i humorprogr­ammet The Tracey Ullman show 1987. Genom åren har The Simpsons kammat hem 32 Emmy och gästats av många celebritet­er, bland andra artisten Snoop Dogg, fysikern Stephen Hawking och musikern Ed Sheeran. (TT) * Född 1997 i Stockholm.

* Han är son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, samt bror till Bianca Wahlgren Ingrosso och Oliver Wahlgren Ingrosso.

* 2006 deltog han i Lilla Melodifest­ivalen och vann. 2014 tävlade han i Let’s dance och tog hem segern även i den tävlingen. Han har också spelat Lillebror i Oscarsteat­erns uppsättnin­g av Karlsson på taket.

* 2017 deltog han för första gången i Melodifest­ivalen, och gick till final. Väl där slutade bidraget Good lovin femma.

* I år gick han hela vägen och vann Melodifest­ivalen med Dance you off. Ska nu represente­ra Sverige i Eurovision Song Contest i Portugal där han tävlar i den andra semifinale­n som avgörs den 10 maj.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden